Aleksander Barkovin johtama Florida Panthers hurjassa vireessä – porskuttaa historiallisessa voittoputkessa

Florida Panthers jatkaa voittamattomana jääkiekon NHL:ssä. Florida kukisti kotikaukalossaan Boston Bruinsin maalein 4–1 ja otti jo seitsemännen perättäisen voittonsa kauden alkuun. Suomalaishyökkääjä Eetu Luostarinen teki yhden Floridan maaleista.

Ottelun maalitilin avasi ensimmäisessä erässä Bostonin Charlie Coyle, jonka maali jäi joukkueensa ainokaiseksi. Floridan Mason Marchment tasoitti tilanteen vajaat neljä minuuttia myöhemmin.

Isäntäjoukkueen seuraavan maalin tykitti Luostarinen toisen erän alussa. Floridalaisseura viimeisteli lopputuloksen kolmannessa erässä Anthony Duclairin ja Owen Tippettin maaleilla.

Duclairin erän puolivaiheilla tekemää maalia oli valmistelemassa myös joukkueen suomalaiskippari Aleksander Barkov. Tippett puolestaan teki oman maalinsa ottelun viimeisellä minuutilla tyhjään verkkoon.

Ottelun kovin pistemies oli Floridan ruotsalaispakki Gustav Forsling, jonka käden jäljet saattoi nähdä kaikkiaan kolmessa Panthers-maalissa. Forslingin tilille kilahti syöttöpisteet Marchmentin, Luostarisen ja Tippettin maaleista.

Jatkoaika koitui Washington kohtaloksi

Toisaalla Detroit Red Wings vei vierasvoiton jatkoajalle venyneessä ottelussa. Isäntäjoukkue Washington Capitals kaatui maalein 3–2. Ottelun päätti maalillaan Detroitin Dylan Larkin, kun jatkoaikaa oli pelattu reilut puolitoista minuuttia.

Ottelun paras pistemies oli Detroitin ensimmäisestä maalista vastannut Adam Erne. Toisen erän puolivaiheilla tekemänsä maalin lisäksi Erne otti syöttöpisteen joukkuetoverinsa Robby Fabbrin päätöserän laukauksesta.