FIS:n Tour de Skitä koskeva ilmoitus pisti Suomelle mietintämyssyt päähän, päätös osallistumisesta tehdään lähiaikoina – "Siellä on useita riskipaikkoja"

Hiihdon päävalmentaja Teemu Pasanen summasi Rukan annin: ”Miesten kokonaispanos oli kova tulos” 2:25
Videolla päävalmentaja Teemu Pasanen summaa Rukan maailmancup-avauksen annin.

Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen olisi toivonut, että tammikuussa järjestettävän Tour de Skin kisapaikkakuntia olisi rajoitettu.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kertoi tiistaina, että jokavuotinen Tour de Ski -kiertuekisa järjestetään näillä näkymin sovitulla tavalla tammikuussa. FIS sai Sveitsin ja Italian aluehallintoviranomaisilta hyväksynnän kisajärjestäjien koronan leviämisen estämisen suunnitelmille.

Tour de Ski hiihdetään Sveitsissä ja Italiassa yhteensä kolmella eri paikkakunnalla. Suomen päävalmentaja Teemu Pasanen antoi mielipiteensä FIS:n tiistaisesta ilmoituksesta.

– Olisimme toivoneet, että tässä tilanteessa niitä paikkoja olisi rajoitettu. Nyt se on kolmessa paikassa, ja meidän toiveemme olisi ollut, että ehkä yhdessä tai maksimissaan kahdessa paikassa olisi pystytty se järjestämään, Pasanen kommentoi MTV Urheilulle.

Pasanen kuitenkin tiedostaa, ettei FIS:llä ja kisajärjestäjillä ollut välttämättä tarpeeksi aikaa muutosten tekemiseen.

– Oli kuitenkin tiedossa, että tällä aikataululla FIS:n ja järjestäjienkin on vaikea enää tehdä muutoksia. Siinä mielessä oli melko odotettua, että se säilyy melkein entisellään, Pasanen jatkaa.

Norja, Suomi ja Ruotsi ovat jättäytyneet pois joulukuussa järjestettävistä maailmancupin kilpailuista koronapandemian aiheuttamien huolien vuoksi. Suomi ei ole tehnyt vielä päätöstä Tour de Skin suhteen. Pasanen painottaa, että päätös osallistumisesta on tehtävä pian.

– Yritämme edelleen miettiä, että onko meidän mahdollista osallistua sinne turvallisesti sillä tavalla, että se on järkevää. Ei olla vielä tehty päätöksiä, mutta nekin pitää tässä lähiaikoina tehdä. Tällä hetkellä vielä mietimme ja järjestelemme tilannetta sekä mietimme, miten se onnistuisi, Pasanen kertoo.

Suurimpana huolenaiheena Suomella on kisapaikkakunnille matkustaminen.

– Joudumme matkustamaan reittikoneella. Ne saattavat olla aika täysiä, ja siellä on vaikea kontrolloida, kuinka paljon kohtaamisia tulee. Lentokentällä pätevät samat asiat.

– Paikan päälläkin joudumme siirtymään paikasta toiseen. Siellä ei ehkä muita niinkään tarvitse kohdata, mutta omalla joukkueella joudumme olemaan autossa pitkiä aikoja ahtaasti. Kyllähän siellä useita riskipaikkoja on, Pasanen listaa.

Tour de Skin on määrä käynnistyä 1. tammikuuta Sveitsin Val Müstairista. Kiertue huipentuu Val di Fiemmen perinteikkääseen loppunousuun 10. tammikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat