Finnish Brutality -ampumakilpailussa käytetään oikeita luoteja – "Suomeen halutaan rankempaa kilpailua"

Finnish Brutality -ampumakilpailu vaatii henkistä ja fyysistä kestävyyttä – yhdysvaltalaiskilpailija: “Sain opetuksen Suomen ilmastolta” 3:26
Katso, miten äärimmäisiä suorituksia kisaajilta vaaditaan!

Finnish Brutality -tapahtuma on nimensä mukainen ampumakilpailu, jonka päätarkoitus on kuitenkin turvallinen hauskanpito.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Ruuti haisee ja aseet paukkuvat joka puolella Lopen ampumaurheilukeskuksessa.

Yhtäkkiä aseen kanssa taituroiva Arto Heino alkaa repiä paksun köyden päähän sidottua 24 kilon kahvakuulaa kaikin voimin maata pitkin. Skenaario toistuu useita kertoja, ja lopulta hengästynyt ja armeijavarusteisiin sonnustautunut Heino näyttää valvojalle, että ase on tyhjä.

Neljättä kertaa järjestettyyn Finnish Brutality 2021 -ampumakilpailuun on saapunut noin sata osallistujaa. Näistä kymmenes on ulkomailta saapuneita tubettajia, eli sisällöntuottajia, jotka käyttävät Youtubea julkaisualustanaan.

Kilpailussa koetellaan kisaajan henkistä ja fyysistä jaksamista monin tavoin. Kilpailun Suomeen tuonut Varustelekan toimitusjohtaja Jari Laine sanoo, että ihmiset ovat kaivanneet kovempia otteita.

– Myös Suomeen halutaan rankempaa ja vaativampaa kilpailua, Laine avaa.

Kilpailun juuret on Atlantin toisella puolella Yhdysvalloissa, mistä Desert Brutality -nimellä alkanut kilpailu on saanut alkunsa. Arizonassa kilpailua seurannut Laine innostui konseptista ja päätti soveltaa kilpailun Suomen olosuhteisiin.

Suomessa kilpailijat ovat joutuneet muun muassa ampumaan kohteita olleessaan vyötäröä myöten jääkylmässä vedessä.

Desert Brutality -kilpailun toinen perustaja Karl Kasadra kertoo, että Suomen ilmasto pääsi yllättämään hänet pahemman kerran.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni pistoolini jäätyi, Kasarda kertoo.

Yllä olevalta videolta voi nähdä, minkä neuvon Kasadra päätti jättää noudattamatta ja mikä johti edellämainittuun tilanteeseen.

Hauskanpito ennen kilpailua, turvallisuus ennen kaikkea

Ensimmäiselle ampumapaikalle saapuessa kuulosuojaimet ovat tarpeen. Vaikka paikalla on aseita ja potentiaalisesti tappavia luoteja, tilanteesta jää todella hyvä olo.

Turvallisuus on kisassa ykkösprioriteetti. Vaikka kaikilla on hauskaa, katsojana ei tarvitse miettiä, voiko jotain sattua.

Koulutettu valvoja seisoo ja tarvittaessa juoksee kisaajan takana koko suorituksen ajan. Piippu osoittaa vain maahan tai kohti maaleja. Kisailijat perehdytetään ennen jokaista rastia. Kisaan pääsevät osallistumaan vain turvallinen ampuja -kurssin käyneet.

Laineen mukaan Brutality-kisoissa pätee mantra, jonka kaikki osallistujat tietävät ja ymmärtävät.

– Tärkeintä on turvallisuus, sen jälkeen pitää olla hauskaa ja viimeisenä mietitään sitä suoriutumista, Laine tiivistää naurahtaen.

Katso yllä olevalta videolta, miten äärimmäistä kestävyyttä kisa vaatii!

Lue myös:

    Uusimmat