Mainos

Finnairin lisäbonuksista päättäneet: Oikea teko

Viisi Finnairin hallituksen jäsentä, jotka olivat mukana vuonna 2009 tekemässä päätöstä yhtiön johdon lisäbonuksista, ovat yhä sitä mieltä, että ratkaisu sitouttamisesta oli oikea.

Finnair maksoi 18 johtajalleen vuosina 2009-2011 yhteensä lähes 2,8 miljoonan lisäbonukset, jotta nämä pysyisivät yhtiössä. Samana vuonna muun muassa yhtiön lentäjät suostuivat 5 prosentin palkanalennukseen.

Lisäbonukset Finnair julkisti keskiviikkona vuosikertomuksessaan.

- Olemme tehneet sitouttamisbonuspäätöksen vuonna 2009 huolellisen harkinnan jälkeen, ja pidämme päätöstä yhtiön tulevaisuuden ja sen osakkeenomistajien etujen turvaamisen kannalta välttämättömänä. Hallituksen ja sen jäsenten tulee luonnollisesti nauttia osakkeenomistajien luottamusta, kertoivat hallituksen jäsenet Sigurdur Helgason, Satu Huber, Ursula Ranin, Veli Sundbäck ja Pekka Timonen Finnairin tiedotuksen tänään STT:lle välittämässä tiedotteessa.

Hallituksessa yhä jatkavista vuoden 2009 päätöksentekijöistä Elina Björklundia Finnair ei tänään tavoittanut.

- Tällaiset erityispalkkiot ovat yrityksissä varsin yleisesti käytetty sitouttamiskeino vaikeissa muutostilanteissa, perusteli hallituksen silloinen puheenjohtaja Christoffer Taxell omassa tiedotteessaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.