Mainos

Asiantuntija: Asuntokohu syö Finnairin arvoa

Maineenhallinnan asiantuntijan mielestä asuntokohu saattaa heikentää Finnairin toimitusjohtajan asemaa kansainvälisissä yritysneuvotteluissa. Finnair etsii kumppaneita yhteisyritykseen, joka voisi lentää kaikki tai osan Finnairin lennoista Eurooppaan

Konsulttitoimisto Pohjoisranta Burson-Marstellerin asiantuntija Jouni Heinonen uskoo, että tietyissä kulttuureissa neuvottelukumppanin rikostutkinnalla saattaa olla merkitystä. Helsingin rikospoliisi on aloittanut lahjustutkinnan Finnairin toimitusjohtajan Mika Vehviläisen ja Ilmarisen asuntokaupasta.

Heinosen mielestä kohu voi heikentää Vehviläisen asemaa tulevassa yhteisyrityksessä. Operatiivisella johdolla on neuvotteluissa hyvin tärkeä rooli.

- En pidä mahdollisena, että neuvottelut tällaisen asian takia ainakaan vielä kariutuisi. Tärkeää on kuitenkin se, että tällaisia asioita kuten kuka johtaa järjestelyjen jälkeen, otetaan myös huomioon kun mietitään asioiden riskiä.

Finnairin hallituksessa ei ole tarpeeksi mietitty tapauksen vaikutuksia Finnairin maineeseen, Heinonen huomauttaa.

- Keskustelu, jota pitäisi käydä on: miksi hallituksen jäsenet eivät ymmärrä näiden asioiden vaikutusta? He eivät pohdi riittävästi sitä, millaisia vaikutuksia päätöksillä on yrityksen maineeseen.

Heinonen ei usko, että asuntokohulla olisi vielä vaikutusta kuluttajien käyttäytymiseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.