Finnairin Airbus-veteraanista on pian jäljellä pelkkä raato – katso videolta, miltä konevanhus näyttää yli 1000 osaa köyhempänä

Matkustajakoneveteraanin purkuoperaatio etenee Helsinki-Vantaalla – Tältä lentokoneen raato näyttää tällä hetkellä 0:39
Jäljellä pian pelkkä luuranko! Katso miltä matkustajakoneveteraani näyttää yli 1000 osaa menettäneenä.

Finnair on purkanut kevään aikana matkustajakoneveteraaniaan.

Finnair on ollut kuluneena keväänä astetta erikoisemman projektin parissa. Vuonna 1999 toiminnan aloittanut, 55 000 lentotuntia ilmassa ollut Airbus A319-112 puretaan palasiksi ja kierrätetään 90 prosenttisesti.

Komponentit ja osat päätyvät Finnairin käyttöön tarpeen mukaan. Laskutelineitä voidaan esimerkiksi käyttää uudelleen laivastossa.

Projektipäällikkö Timo Rossi on arvioinut koneen purkamiseen menevän huimat 2500 työtuntia.

– Se on varsinkin koronan aikaan merkittävä lisä meidän työllistämistilanteeseemme. Saadaan hyvin resursseille käyttöä, Rossi kertoi MTV Uutiset Livessä maaliskuussa.

Jäljellä pian pelkkä matkustajakoneen raato

Ilmailukuvaaja Aleksi Hämäläisen lentokonehallista nappaamat tuoreet valokuvat paljastavat, että koneen purkuprojekti on tällä hetkellä kovassa vauhdissa.

Yläpuolelta löytyvältä videolta on nähtävissä, kuinka matkustajakonevanhus alkaa näyttää jo pelkältä lentokoneen raadolta tai luurangolta.

Kuvien ottohetkellä koneesta on purettu jo toista tuhatta yksittäistä osaa. Koneen penkkirivistö, ohjaamo ja runko alkavat näyttää jo varsin karuilta.

Koneen purkamisprojektin on arvioitu valmistuvan kahdeksassa viikossa. Tämän jälkeen irroitetaan koneen pyrstö. Lopulta matkustajakone matkaa lopulliseen kierrätetyspaikkaansa.

Katso videota projektin tämänhetkisestä tilanteesta yläpuolelta.

MTV Uutiset Live kävi tutustumassa teknikkojen työskentelyyn maaliskuussa, jolloin kone oli vielä paljon tuhdimmassa kunnossa. Kyseisen lähetyksen näet alapuolelta.


Lue myös:

    Uusimmat