Mainos

Finnairilla huutava pula lentäjistä – 80 000 euron pikakoulutuksen saaville varma työpaikka

Finnair aikoo kouluttaa lähivuosina jopa sata uutta liikennelentäjää uudentyyppisen koulutusohjelman kautta. Yhtiön ja lentäjiä kouluttavan Patrian kehittämässä ohjelmassa valmiiksi lentäjäksi valmistuu vain 18 kuukaudessa, eikä aiempaa ilmailualan koulutusta vaadita.

Lentoyhtiö Finnair kasvaa edelleen kiihtyvällä tahdilla. Tämän vuoden aikana on rekrytoitu jo 70 uutta lentäjää ja lisää tarvitaan. Yhtiö onkin nyt solminut sopimuksen täysin uudenlaisen koulutusyhteistyön aloittamisesta suomalaisen Patria Pilot Trainingin kanssa.

– Tässä koulutusmallissa oppilaat siirtyvät koulutuspolulla jo heti alkuvaiheessa Finnairin menetelmiin. Jälkimmäisessä vaiheessa he ovat sitä kautta heti kykeneviä lentämään Finnairin menetelmillä ja lentokoneilla, lentotoiminnan johtaja Jari Paajanen sanoo MTV Uutisille.

Kaikille varma työpaikka

Finnair antaa kaikille kurssin hyväksytysti suorittaneille työpaikkalupauksen eli varman työpaikan Airbus -lentokoneen perämiehen tehtäviin.

Multi-Crew Pilot License -koulutusohjelma kestää vain 18 kuukautta ja aiempaa ilmailualan kokemusta ei edes tarvita.

– Tämä malli on tarkoitettu nimenomaan vasta lentouraa aloitteleville ja siitä haaveileville. Haemmekin ohjelman kautta lentäjän urasta innostuneita ja kiinnostuneita, Paajanen sanoo.

Koulutuksen ensimmäinen vaihe tapahtuu Patrian uudessa Tampere-Pirkkalan koulutuskeskuksessa. Nopea aikataulu tarkoittaa kokemattomille oppilaille haastavaa urakkaa.

– Kyllä se tehtävissä on, mutta kovasti saa töitä tehdä. Teoriaa on paljon ja ei se lentäminenkään ihan itsestäänselvyys kaikilta osin ole. Eli opetella saa, mutta ne pärjäävät varmasti, joilla on hyvä motivaatio ja asenne, lupaa Patria Pilot Trainingin toimitusjohtaja Mikko Paronen.

Koulutuksen hinta 80 000 euroa

Aivan ilmaiseksi ei varmaa työpaikkaa ja lentäjäkoulutusta kuitenkaan saa, sillä kokonaiskustannus oppilaalle on noin 80 000 euroa.

Koulutuksen maksamiseen on kuitenkin eri vaihtoehtoja ja sen voi maksaa työllistyessään Finnairiin.

Ensimmäinen kurssi käynnistyy jo tämän vuoden puolella. 

1:01

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja