Fillarikausi starttaa: 5 syytä miksi pyöräily kannattaa

Nyt on tullut oikea hetki kaivaa polkupyörä esiin talviteloilta. Ota siis tänä viikonloppuna tehtäväksesi kunnostaa pyöräsi valmiiksi kevääseen.

Nämä ovat viisi hyvää syytä miksi pyöräily kannattaa!

1. Halvin tapa liikkua

Pyöräilijän ei tarvitse maksaa matkalippua, eikä bensaa. Käytännössä voit siis säästää rahaa kymmenistä satoihin euroihin kuukaudessa!

2. Tehokas tapa treenata

Pyöräillessäsi hoidat liikunnan harrastamisen paikasta toiseen matkaamisen yhteydessä. Sinun ei siis tarvitse lähteä erikseen lenkille, kuntosalille tai jumppaan. Pyöräily on tehokasta treeniä erityisesti takapuolelle ja reisille. Pyöräillessäsi päivittäin töihin ja takaisin pääset kesäksi bikinikuntoon lähes huomaamattasi.

3. Raitis ilma virkistää

Raitis ilma yhdistettynä liikuntaan virkistää mieltä ja saa endorfiinit liikkeelle kehossasi. Ulkoilun jälkeen olet kokonaisvaltaisesti virkeämpi ja saat myös paremmin unesta kiinni nukkumaan mennessäsi.

4. Ja maailma pelastuu

Vaikka et olisikaan fanaattinen ympäristönsuojelija, pyöräileminen autoilun sijasta on helppo tapaa säästää luontoa.

5. Pyöräillen olisit jo perillä

Oletko kyllästynyt odottamaan bussia ja ratikkaa, tai matelemaan ikuisuuksia iltapäiväruuhkassa? Pyöräillen olet nopeammin perillä, sillä sinua eivät hidasta ruuhkat tai juuri nenäsi ohi livahtaneet julkiset kulkuvälineet.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja