F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ferrarin analyysi aiheutti muutoksia: Kimi Räikkönen jatkaa vanhalla ratkaisulla?

0:19

Ferrari testaa Monacon F1-viikonloppuna vanhaa jousitusratkaisuaan sen jälkeen, kun talli havaitsi Barcelonassa voimakasta renkaiden heikkenemistä, jota ei esimerkiksi Mercedeksellä esiintynyt. Asiasta uutisoi Autosport-lehti.

Jutun videolla kuvaa Ferrarin peileistä, joista poistettiin Monacoon tultaessa FIA:n kieltämät siivekkeet.

MAINOS

Monacon F1-viikonloppu
C Morella!

Torstai: Harjoitukset klo 11.55 ja 15.55
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Monacon GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Ferrarilla oli mahdotonta viedä Espanjan GP:ssä yhden pysähdyksen taktiikkaa läpi. Sen sijaan Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas onnistuivat strategiassa ja ajoivat kauden ensimmäisen kaksoisvoittonsa.

Kauden alussa Ferrarin havaittiin poikenneen muiden tallien linjasta ja palanneen entistä yksinkertaisempaan jousitukseen ilman nykyformuloissa vallalla olevaa tukivarsien sijoittelua aerodynamiikan parantamiseksi.

Rengasvalmistaja Pirelli muutti renkaitaan Barcelonan viikonloppuun ja toi paikalle aiempaa ohuemmalla pintakerroksella varustetut renkaat, jotka hyödyttivät erityisesti Mercedestä. Autosport kuitenkin kertoo, että Ferrari totesi analyysissaan myös oman jousituksensa aiheuttaneen voimakasta renkaiden kulumaa.

Ferrari-kuski Sebastian Vettel kertoi keskiviikkona Monacossa, että Barcelonan ongelmat koskivat nimenomaan kisapäivää, ei niinkään aika-ajoa. Tällä hetkellä näyttää, että muutos vanhan jousituksen palauttamisesta koskee vain Vetteliä, ei niinkään Kimi Räikköstä, joka on alkukaudesta löytänyt entistä paremman tuntumaan autoonsa.

Espanjan kisan jälkeisissä testeissä saksalaisen autoon oli kiinnitetty metalliset anturikehikot, joilla mitataan formula ykkösissä ilmavirtauksia. Kehikot oli kiinnitetty auton keskivaiheille, joten tiimi näyttää tutkivan nimenomaan takajousituksen ilmanvirtauksia.

Juttua korjattu klo 13.21: Korjattu Mercedeksen kuskiksi Valtteri Bottas, ei Sebastian Vettel...

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja