"Ferrari vaihtoi autojen numerot keskenään" – villi salaliittoteoria puhutti F1-kisan jälkeen

Olisiko Ferrari voinut oikeasti vaihtaa Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin autoja keskenään yön aikana? C Moren F1-studiossa yllättävä salaliittoteoria sai kyytiä pitkän uran formulainsinöörinä tehneeltä Ossi Oikariselta.

Aika-ajoissa kakkoseksi ajaneen Räikkösen autosta löytyi tekninen vika heti sunnuntain kisan alla, kun Ferrari käynnisti autoa varikkopilttuussa. Suomalainen ei pystynyt osallistumaan kisaan, mutta sen sijaan lauantaina vastaavista ongelmista kärsinyt Vettel teki huikean kisan nousten takarivistä neljänneksi.

C Moren studiossa otettiin kisan jälkeen esiin salaliittoteoria, jonka mukaan Ferrari olisi yön aikana vaihtanut Räikkösen ja Vettelin autot keskenään. MTV Sportille tuli samanlaista palautetta vihaisilta katsojilta, jotka kokivat Ferrarin sabotoineen suomalaiskuskia.

Asiantuntijatiimistä Mika Salo oli yllättäen tämän vaihtoehdon puolella – kenties hieman kieli poskessa.

– Mun teoriani on vain se, että Ferrari korjasi vian vaihtamalla numerot autosta toiseen, Salo pamautti.

Salon kanssa aikoinaan samassa tiimissä toiminut Oikarinen listasi heti monta asiaa, joiden takia sinetöityjen autojen vaihtaminen yön aikana ei ole mahdollista.

– Jos kävisi näin, että vaihdetaan autoja, pitäisi vaihtaa polkimet, penkit ja kaikki autosta toiseen eikä se käy ilman, että joku huomaisi, Oikarinen tokaisi.

Jutun videolla Oikarinen kertoo kuvaavasti, miten Räikkösen auton hajoaminen ajojen välissä lähes täydellisesti onnistuneen aika-ajon jälkeen on mahdollista.

Lue myös:

    Uusimmat