Fernando Alonson ratkaiseva virhe suuntasi uran sivuraiteille – Toni Vilander: "Tajuat hyvin nopeasti olevasi Ferrarin työntekijä, et sen johtaja"

6:49
Onko Fernando Alonso ottanut opikseen takavuosien ristiriidoista. C Moren asiantuntija Toni Vilander uskoo niin.

Fernando Alonso kahden vuoden sapatti F1-sarjasta on varmasti opettanut kaksinkertaiselle mestarikuskille uutta tiimipelaamisesta – tai niin ainakin sopii Alpinelle paluun myötä toivoa.

Alonso jätti F1-sarjan äärimmäisen epämiellyttäväksi kaikille osapuolille muuttuneen McLaren-aikansa jälkeen. Moottorivalmistaja Hondan jatkuva julkinen nälviminen aiheutti tiimin sisälle turhautuneen ilmapiirin.

Koko vuosien 2015–18 välinen aikakausi oli vain jatkumoa Ferrarilla koetusta sisällissodasta. Alonso jakoi italialaistiimissäkin yhteisön omiin ja muihin, kuten hän oli tehnyt jokaisessa tallissaan siihenkin asti.

C Moren asiantuntija Toni Vilander näkee Alonson tien nousseen pystyyn Ferrarilla julkisesti annetun kritiikin jälkeen. Espanjalaiskuljettaja oli viikonlopun lähetyksessä C Moren valokeilassa.

– Sillä hetkellä, kun alat kritisoida Ferraria lehdistössä, tajuatkin hyvin nopeasti, että olet Ferrarin työntekijä, et sen johtaja, Vilander toteaa.

– En ole ikinä tykännyt siitä, miten hänen taustansa hoidettiin, millaisia ihmisiä oli hänen ympärillään, ja jopa millaisia kuppikuntia talleissa tuli. Tiimityöskentely unohtui täysin. Ja se oli loppujen lopuksi se, mikä Alonso puraisi omaan nilkkaan.

Kaksi vuotta muissa ympyröissä – IndyCarissa, kestävyysautojen WEC-sarjassa ja Dakar-kisoissa – on mahdollisesti saanut Alonson näkemään oman toimintansa uusin silmin. Paluu Renault-brändi Alpinen F1-tiimiin saattaa siis tuoda mestarista uuden puolen esiin. Tai niin sopii ainakin toivoa.

Pääkuvan video: Millaisena Vilander näkee Alonson tulevaisuuden? Vilander tekee myös osuvan huomion kestävyyskisojen rutiineista ja siitä, miten ne ovat todennäköisesti vaikuttaneet Alonsoon. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja