Fernando Alonsolle kävi kuin Kimi Räikköselle – "Hän on huomannut sen"

4:14
Valokeilassa: Toni Vilander käy läpi Fernando Alonson vahvuuksia ja heikkouksia

Kahden vuoden tauon jälkeen F1-sarjaan palannut Fernando Alonso on yksi kauden 2021 mielenkiintoisimmista kuljettajista. Kotikisansa Espanjan GP:n kunniaksi hänet on nostettu Valokeilaan viikonlopun F1-lähetyksissä C Moressa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Steiermarkin GP 25.-27.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.25, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.55

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Alonso, 39, jätti F1-radat McLaren-kuljettajana kauden 2018 päätteeksi, ja nyt hän palasi ykkösiin Alpinen, entisen Renault'n, väreissä.

Monet ovat sitä mieltä, että kaksi maailmanmestaruutta on Alonson tasoiselle kuljettajille liian vähän, mutta toisaalta hän on itse ollut osaltaan sotkemassa uraansa.

– Hän pystyy lukemaan kilpailutilanteita todella nopeasti. Niin sanottu pelisilmä, ajosilmä, on aivan loistava. Kyllähän jokainen kuljettaja haluaisi itselleen tuollaisen luontaisen nopeuden. Siihen yhdistyy tietysti myös kokemus, C Moren asiantuntija Toni Vilander analysoi.

– Politikointi, tallin sisäiset päätökset ovat olleet asia, joka on ollut mestaruuksien jälkeen yksi Alonson heikkouksista. Hän on turhaan hakenut voimakasta roolia taustoissa. Mielestäni hän olisi pärjännyt vielä paremmin, kun olisi keskittynyt ajamiseen ja jättänyt sen organisoinnin muille.

Tässä suhteessa Vilander näkee kahden vuoden tauon Alonsolle ratkaisevan tärkeänä – varsinkin kun Alonso itse uskoo vielä taistelevansa voitoista, jopa mestaruuksista.

– Hän on huomannut sen, että F1 menee eteenpäin ilman Fernando Alonsoa. Hän on huomannut lajin merkityksen hänelle itselleen, ja hän on mielestäni nyt vahvempi kuin koskaan.

Asetelmassa on kaikuja vajaan kymmenen vuoden takaa, kun Alonson kovimpiin kilpakumppaneihin 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä lukeutunut Kimi Räikkönen oli sivussa F1-radoilta kaudet 2010 ja 2011.

Kaudella 2012 Räikkönen palasi ykkösiin Lotus-nimellä tunnetussa tallissa, joka on se sama Enstonessa päämajaansa pitävä talli, jossa Alonso nyt ajaa. Räikkönen on sittemmin myöntänyt, että kahden vuoden tauko teki hänen kohdallaan hyvää ja ilman sitä hänen F1-uransa olisi todennäköisesti päättynyt jo vuosia sitten.

– F1-sarjassa on loistava sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Iso painoarvo on Alonson paluulla, ja se on hieno asia F1:lle, että kaksinkertainen maailmanmestari saadaan takaisin, Vilander sanoo.

Toni Vilanderin esittelyn Fernando Alonsosta voit katsoa kokonaisuudessaan jutun pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja