Valtteri Bottas bussin alle? F1-kohupomo tykittää: "5–6 kuskia olisi voinut voittaa maailmanmestaruuden Mercedeksellä"

Entinen tallipomo Flavio Briatore kohauttaa jälleen lausunnoillaan. Nyt hän on nostanut valokeilaan entisen suojattinsa Fernando Alonson.

Kulunut kausi päättyi Mercedeksen Lewis Hamiltonin maailmanmestaruuteen. MM-titteli oli britille jo uran kuudes. Briatore heittää kuitenkin vettä myllyyn ja sanoo, että moni muukin olisi pystynyt mestaruuteen, jos olisi ajanut Mercedeksellä.

Tämä voidaan nähdä myös epäsuorana arvosteluna Hamiltonin viime vuosien tallikaveria Valtteri Bottasta kohtaan. Nastolalainen ei ole onnistunut täyden kauden mitassa Hamiltonia haastamaan.

– Ainakin viisi tai kuusi kuljettajaa, mukaan lukien Alonso, olisi voinut voittaa mestaruuden heidän (Mercedeksen) vuoden 2019 autolla. En kuitenkaan ota kunniaa pois Hamiltonilta, koska sinun täytyy silti päihittää tallikaverisi, Briatore sanoi Autosprintille.

Briatore otti kantaa myös Ferrarin tilanteeseen, kun Charles Leclercille ja Sebastian Vettelille ollaan antamassa valtuudet kilpailla tasavertaisesti ensi kaudella.

– On oikein, että Leclerc ja Vettel ovat tasaveroisessa asemassa, mutta viiden kisan jälkeen Ferrarin pitäisi päättää, keneen nojata, Briatore linjasi.

Briatore johti takavuosikymmeninä menestyksekkäästi Benettonia ja Renault'a. Yhdessä kohutuimmassa tapauksessa hän kehotti yhdessä Pat Symondsin kanssa Singaporen GP:ssä 2008 Nelson Piquet'a kolaroimaan tahallaan, jotta Renault'n tuolloisen ykköskuskin Alonson mahdollisuudet kisassa kohenisivat turva-auton radalle tulon myötä.

Lue myös:

    Uusimmat