Fernando Alonso kosiskellut F1-sarjan kärkitalleja mahdollista paluuta varten – espanjalaiselle tyly tyrmäys: "Mahdoton yhtälö"

Formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso on ollut yhteyksissä sarjan kärkitalleihin Mercedekseen, Ferrariin ja Red Bulliin mahdollista paluuta varten, kertoo motorsport-total.com. Jokainen talli on vastannut tylysti Alonson kosiskeluun.

38-vuotias Alonso ei ole tällä hetkellä kuuminta valuuttaa F1-sarjan kuskiruletissa. Mercedeksellä nähtiin dramatiikkaa kaudella 2016, kun Nico Rosberg lopetti yllättäen F1-uransa. Mahdollisella pestillä sarjan ykköstalliin on kuitenkin monia esteitä.

– Kaikki tietävät, että Fernando on yksi parhaista. Kukaan ei epäile sitä, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanoo vahvistaen samalla Alonson leirin olleen yhteydessä talliin.

Formula ykkösten entinen pomo Bernie Ecclestone on liputtanut Lewis Hamiltonin ja Alonson tallitoveruuden puolesta. Kaksikon osalta nähtiin Kimi Räikkösen mestaruusvuonna 2007 hurjaa taistelua keskenään. 

– Hänen ei tarvitse ratsastaa härällä, Wolff kuittaa Ecclestonen ajatuksen. 

Alonso oli myös isossa roolissa McLaren-Mercedeksen vakoiluskandaalissa. Hän vaati itselleen ykköskuskin paikkaa ja mikäli sitä ei olisi tullut, olisi hän paljastanut vakoilun. Tästä talli ei ole vielä antanut Alonsolle anteeksi. Se menetti tuolloin kaikki tallipisteensä ja sai 100 miljoonan dollarin (vajaat 90 miljoonaa euroa) sakot.

Espanjalaisen mahdollisen mersupestiä vastaan puhuu myös se, kuinka Valtteri Bottas on suoriutunut tallin auton puikoissa. Alonso ei myöskään ole voittanut mestaruutta sitten vuoden 2006 ja edellinen osakilpailuvoitto on vuodelta 2013. Tallin kanssa ei ole minkäänlaisia konkreettisia keskusteluita mahdollisesta pestistä.

– Fernando ymmärtää tilanteen, että meidän täytyy tehdä ensiksi päätökset nykykuljettajien kanssa. Emme voi yhtenäisenä tallina käydä keskusteluja ristiin, ellemme ole tehneet itse omaa päätöstämme, Wolff toteaa.

Ferrarilla ei olla myöskään kiinnostuneita Alonson palveluksista ensi kaudelle. Tämä pätee myös Red Bullin Max Verstappeniin.

– Meillä on kaksi kuljettajaa, joilla on sopimukset voimassa ja olemme erittäin tyytyväisiä heihin. Ensi kauden kuljettajapari on valittu, en näe mitään syytä muutokseen, Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto sanoi Skylle.

"Mahdoton yhtälö"

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko antaa tylyn vastauksen Alonson mahdolliselle pestille. 

– Alonso on mahdoton yhtälö Hondan kanssa, Marko toteaa ja vahvistaa Alonson puolen olleen yhteydessä talliin.

Alonson toistaiseksi viimeiseksi jäänyt F1-talli McLaren ei aio laittaa minkäänlaisia esteitä mahdollisen paluun varalta. Tallin pomo Andreas Seidl on tehnyt aiemmin selväksi, että espanjalaisen kanssa ei ole mitään suunnitelmia. Jos hän löytäisi tallipaikan muualta, McLaren antaisi suostumuksensa tähän.

– Fernando on ja tulee olemaan McLarenin lähettiläs. Meillä on erinomainen suhde ja keskustelemme hänen kanssaan erilaisista tulevaisuuden kilpa-autoiluprojekteista, McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown sanoo.

Projektit eivät liity millään tavalla Formula ykkösiin.

– Jos hän haluaa palata F1-sarjaan, niin olemme iloisia hänen puolestaan. Silloin kysymyksessä olisi toinen talli, koska meillä ei ole tilaa. Jos hän haluaa tätä, niin olisimme hänen tukena, Brown kertoo.

Formula ykkösten seuraava osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna, kun vuorossa on Hockenheimin radalla ajettava Saksan GP.

Lue myös:

    Uusimmat