Felipe Massa nostaa F1-ihastuttajan Max Verstappenin edelle: "Hän on tulevaisuuden maailmanmestari"

Entinen F1-kuski Felipe Massa ylistää vahvasti ensimmäisellä Ferrari-kaudellaan ihastuttanutta Charles Leclerciä.

– Hän on todella lahjakas kaveri, mutta asia, joka vakuuttaa minua eniten, on hänen päänsä ja hänen kykynsä käsitellä painetta, Massa sanoi Autosportille.

Sekä Leclerc että Red Bullin Max Verstappen edustavat 22-vuotiaina nuorina tähtinä myös lajin tulevaisuutta. Kaksikon vertailu heitettiin myös Massan tehtäväksi.

– En tiedä, onko hän (Leclerc) Verstappenia nopeampi vai hitaampi, mutta seitsemän paalupaikkaa hänen ensimmäisellä Ferrari-kaudellaan kertovat paljon.

Viime vuonna Sauberilla debytoineella Leclercillä on menossa ylipäätään vasta toinen vuosi formula ykkösissä – siinä missä Verstappen kaasuttelee kuninkuusluokassa jo viidettä sesonkiaan. Leclerc on MM-sarjassa mainiosti kolmantena, 14 pistettä Verstappenin edellä.

– Hän (Leclerc) on tehnyt joitain virheitä, mutta minusta meidän kaikkien täytyy ottaa huomioon hänen vähäinen kokemuksensa formula ykkösissä ja että tämä oli hänen ensimmäinen vuotensa huipputiimissä.

– Hän on tulevaisuuden maailmanmestari, ja uskon, ettei meidän tarvitse odottaa pitkään. En sulje pois sitä, että hän voi saavuttaa sen päämäärän jopa ennen Verstappenia.

Ferrarilla kaudet 2006–2013 ajanut Massa tietää, millaisessa paikassa Leclerc on. Brassin mukaan Leclerc on käsitellyt Ferrarilla ulkoa päin tulleet ja itse asettamansa paineet "täydellisesti".

– Hän on hyvä jätkä, älykkäämpi kuin mitä hänelle on annettu kunniaa.

Lue myös:

    Uusimmat