Rääväsuu Max Verstappen italialaismedian hampaissa – ”Esitä todisteet tai pidä turpasi kiinni”

Formula ykkösten Red Bullin Max Verstappen raivostutti italialaismedioita kommenteillaan. 

Verstappenin mielestä Ferrarin vauhdin katoaminen Yhdysvaltain GP:ssä olisi johtunut siitä, että tallia pakotettiin lopettamaan huijaaminen. 

– Niin siinä käy, kun lopettaa huijaamisen, Verstappen totesi Ziggo Sportille.

Italialaismediat latasivat omat vastauksensa hollantilaiskuskille.

– Yksinkertaista, moottoriurheilu ei ole politiikkaa ja mielipiteillä ei ole väliä. Ainoastaan totuus ratkaisee ja sen löytämiseksi on olemassa nopeita keinoja. Ennen varsinaisen totuuden selvittämistä Verstappen on ainoastaan syyllistynyt epäurheilijamaiseen käytökseen sanomalla asioita ilman todisteita, Autosprint kirjoitti.

– Kuskille paras asia mahdollisesti on olla vain hiljaa ja pitää jalkansa maassa ja antaa muiden tutkia. Jalkapallossa tällaisestä episodista seuraisi kovat rangaistukset. Se oliis hyvä, jos asiat formula ykkösissä toimisivat samalla tavalla, Autosprint jatkoi.

Formulapassion.it -sivuston Mauro Forghierin mielestä Verstappenin kritiikki on epämiellyttävän luonteen merkki. Hän sanoo, että Verstappen ei välttämättä osaa samaistua muihin, koska hän on niin nuori. 

– Se, että on epämiellyttävä kilpakumppanille on normaalia, varsinkin jos voitat heidät kaikki, mutta yleisesti epämiellyttävänä oleminen on liioiteltua. Kun sanon, että Red Bullin kuski ei ole kauhen älykäs, niin tarkoitan hänen Ferrariin kohdistuneita syytöksiä huijaamisesta, Forghieri kirjoittaa.

– Todellinen mestari ei voi laukoa tuollaisia. Hän ei saa antaa muiden kritisoida itseään tällä tavalla. Joko hänen täytyy esittää todisteita tai pitää turpansa kiinni, Forghieri jatkoi.

Italian Motorsport.com -sivuston Flavio Vanetti sanoo, että Red Bull -kuljettajan pitäisi olla kiinni hihnassa. 

Formula ykkösten seuraava osakilpailu ajetaan 17. marraskuuta Brasiliassa.

Lue myös:

    Uusimmat