Lewis Hamilton ottaa itselleen kunniaa Valtteri Bottaksen noususta – "Kaikki valttini annettiin toiselle puolelle"

Valtteri Bottaksen nousu uudelle tasolle on ollut paljolti Lewis Hamiltonin ansiota, Mercedeksen brittikuski itse kokee.

Tämä F1-kausi on ollut kokonaisuudessaan Bottaksen paras Mercedeksellä. Viime vuonna nastolalainen jäi pohjakosketussesongillaan MM-sarjassa viidenneksi, mutta tällä kaudella hän on ollut vakaasti toisena uransa kuudennen maailmanmestaruuden varmistaneen Hamiltonin jälkeen.

Kauden paalupaikkavertailussa Bottas on peräti Hamiltonia edellä 5–4.

– Olen todella iloinen hänen puolestaan, koska hän on ottanut todellisen askeleen tänä vuonna, Hamilton sanoi Motorsport-Total.comin mukaan.

Hamilton tosin arvioi, että Bottas on oppinut paljon häneltä. Data kummankin ajosuoritusten yksityiskohdista on ollut Mercedeksen sisällä avointa materiaalia.

– Kun työskentelet muiden ihmisten kanssa ja datasi on saatavilla toiseen autoon, annat pois etusi, jonka olet ansainnut vuosien aikana.

– Kaikki valttini annettiin tänä vuonna saataville toiselle puolelle. Se tekee tästä niin vaikeaa, ja siksi haaste tänä vuonna oli luultavasti suurempi kuin tavallisesti.

Kuinka Hamilton onnistui kuitenkin pitämään Bottaksen takanaan?

– Kehittämällä uusia strategioita, innovaatioita ajotyyliini ja yrittämällä pitää ässää hihassani. Sitä vain yrittää keksiä jotain jatkuvasti uudelleen ja yrittää olla paljastamatta kaikkea.

– Kuten sanoin, hän teki fantastista työtä tänä vuonna, mutta onnistuin saamaan pienen etumatkan, joka teki lopulta tänä vuonna eron.

Lue myös:

    Uusimmat