FBI myöntää: eivät saa murrettua uusimpia iPhoneja

Yksi alkuvuoden erikoisimpia vääntöjä käytiin Applen ja Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI:n välillä, kun viranomaiset vaativat Applea auttamaan San Bernardinon joukkosurmaajan iPhonen lukituksen avaamisessa. Apple ei halunnut luoda takaovea iPhoneen, mutta FBI onnistui lopulta avaamaan puhelimen kolmannen osapuolen avustuksella. FBI eiole julkisuuteen kertonut, miten laite avattiin, mutta myöntää nyt, ettei keino toimi iPhone 5c:tä uudemmilla malleilla.

San Bernardinon iPhonen jälkeen FBI on suostunut auttamaan poliiseja myös muiden rikollisten iPhone-puhelimien avaamisessa, mutta johtaja James Comey on nyt kertonut CNN:lle, ettei FBI:n hankkima työkalu toimi 5s:ssä tai sitä uudemmissa iPhone-malleissa. Sen sijaan iPhone 5:een pohjautuvassa 5c:ssä ja sitä vanhemmissa malleissa työkalu toimii.

Aiheesta uutisoinut 9to5Mac mainitsee, että Comeyn kommentti vahvistaa tähän asti suosituinta teoriaa siitä, miten FBI pääsi San Bernardinon iPhoneen tunkeutumaan.

Ongelmana FBI:llä oli, että liian moni väärä arvaus pääsykoodiksi tyhjentäisi laitteen sisällön.Edward Snowden on todennut, että tämä voidaan kiertää kopioimalla laitteen massamuistin sisältö ulkoiselle varmuuskopiolle, ja muutaman väärän pääsykoodiyrityksen jälkeen palautetaan varmuuskopio laitteeseen, jolloin pääsykoodilaskuri nollaantuu.

iPhone 5s:n A7 ja sitä uudemmat Applen järjestelmäpiirit sisältävät erityisen Security Enclave -piirin, joka ilmeisesti laskee pääsykoodiyritykset, eikä puhelimen massamuistin tyhjennys ja palautus nollaa laskuria.

FBI:n johtaja Comey mainitsi CNN:lle, ettei FBI ole vielä päättänyt, kertooko se Applelle, miten iPhonen suojaus murrettiin, sillä silloin Apple luultavasti estäisi saman keinon käyttämisen jatkossa. Mikäli kuitenkin kyseessä on Snowdenin esittämä tapa, ei Applella varsinaisesti edes ole suljettavaa aukkoa tulevissa iPhone-malleissa, kun jo nykyiset mallit ovat suojassa FBI:n työkalulta.

Lue myös:

    Uusimmat