FBI: Kauppojen oltava nyt valppaina tietomurtojen varalta

Yhdysvalloissa FBI on julkistanut varoituksen, jossa se kehottaa kauppoja tehostamaan puolustautumista kyberrikollisia vastaan.

Asiasta kertoo BBC teknologiasivuillaan.

FBI sisällytti varoituksensa Reutersin haltuunsa saamaan, suurille kauppaketjuille suunnattuun luottamukselliseen raporttiin.

Viranomaisten mukaan kauppojen on syytä kiinnitttää erityisesti huomiota sen tyyppiseen haittaohjelmaan, jolla on varastettu asiakkaiden luottokorttitietoja Target-kauppaketjun tietomurron yhteydessä.

FBI:n mukaan viime vuonna tuli ilmi parikymmentä tapausta, joissa tietoja varastettiin samantyyppisen haittakoodin avulla.

Kyseinen haittakoodi on saatu asennettua erilaisiin maksukorttipäätteisiin tai kassakoneisiin.

FBI uskoo kassapäätteisiin kohdistettujen tietomurtojen jatkuvan myös lähitulevaisuudessa viranomaisten ja tietoturvayhtiöiden ponnisteluista huolimatta.

Kyseisen haittakoodin suosiolle rikollisten keskuudessa on useita syitä: Haittakoodi on edullinen hankkia käyttöön ja se on helposti saatavilla. Haittakoodi myös mahdollistaa tulojen saamisen, mikäli maksupäätteeseen murtautuminen onnistuu.

FBI:n raportin mukaan erään kassatietojen varkauksiin suunnatun haittaohjelman kopion hinta oli vain 6000 dollaria.

Targetia kohdanneen tietomurron uskotaan olevan lajissaan yksi historian suurimmista.

Targetin maksupäätteisiin murtautuneet hyökkääjät kaappasivat asiakkaiden luottokorttitietoja 19 päivän ajan joulun aikaan. Varkaiden uskotaan saaneen haltuunsa 40 miljoonan asiakkaan luottokorttitiedot. Kaikkiaan 70 miljoonan asiakkaan henkilökohtaisia tietoja päätyi vääriin käsiin.

Targetilta varastettuja korttitietoja uskotaan käytetyn jo luottokorttien väärentämiseen.

Lue myös:

    Uusimmat