Faster

Sony Pictures, 2011. Ohjaus George Tillman, Jr. Kuvaformaatti 16:9 Anamorfinen Widescreen 2.40:1. Ääni DD 5.1. Kesto 94 min.

Showpainija The Rockina tunnettu Dwayne Johnson on jo vuosikaudet tehnyt hurjalla tahdilla Hollywood-näyttelijän uraa. Vaikka mukana on jokunen ison luokan leffa (mm. Be Cool ja Skorpionikuningas), on Johnsonin tuotanto pysynyt vain niukasti A-luokassa. Äijällä on nimeä ja vetovoimaa, mutta leffat (mm. Walking Tall, Pako viidakkoon sekä Hammaskeiju)eivät ole sellaisia kassamagneetteja, jollaisia painiyleisön suosikki toivoisi niiden olevan.

Faster on juuri niitä ”ynnä muut” –luokan elokuvia. Vauhdikas toimintarymistely, jossa nähdään myös karunnäköisiä äijiä, kuten Billy Bob Thornton, Tom Berenger (tosin hyvin pienessä osassa) sekä tv-sarjoista Kylmä rinki ja Lost tunnettu Adewale Akinnuoye-Agbaje. Juoni on tämä: Driver (Johnson) vapautuu vankilasta ja päättää kostaa veljensä murhan. Selviää, että Driver on joutunut vankilaan oltuaan pakokuskina veljensä suorittamassa pankkiryöstössä, jonka jälkeen epämääräinen porukka on hyökännyt veljesten kimppuun saaliin pölliminen mielessään. Driverin veli saa surmansa.

Kill Bill –leffojen tyyliin Driver lähtee kostoreissulle ja aloittaa ryöstöporukan jäsenten listimisen. Peräänsä hän saa kaksi poliisia: etsivä Ciceron (Carla Gugino) sekä narkkarirötvän Slade Humphriesin (Billy Bob Thornton), joka on jäämässä eläkkeelle lähiaikoina. Pollarien lisäksi Driveria metsästää tietokonehommilla rikastunut, mutta palkkamurhaajan hommia kaikessa hiljaisuudessa tekevä Killer (Oliver Jackson-Cohen).

Faster on siitä erilainen toimintaelokuva, ettei siinä ole lainkaan oneliner-komiikkaa mukana. Itse asiassa oudoksi Fasterin tekee myös se, että Driverin tappaessa veljensä murhaajia, kukaan ei vastusta asiaa lainkaan vaan hyväksyvät kohtalonsa. Lisäksi Killer on suhteellisen toivoton hommissaan – kaikesta hehkutuksesta huolimatta. Leffassa käytetyt autot ovat kyllä komeita, sekä Driverin käyttämä Chevy Camaro SS – vai onko se sittenkin Chevelle SS ja Killerin ajama hopeinen Ferrari.

Lisämateriaaleina on vaihtoehtoinen, alkuperäinen loppu sekä nippu poistettuja kohtauksia, jotka voi katsoa myös ohjaaja Tillmanin esittelyn kera. Näiden lisäksi valikossa on tarjolla nappula Trailers, jonka alta voisi odottaa löytyvän läjän Sonyn julkaisemien leffojen trailereita, mutta mitä vielä. Sieltä löytyykin kiva minuutin pituinen bluray-mainos.

Leffa: * * *
Ekstrat: * * *

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja