Facebookin käyttöluvat: Tätä ne tarkoittavat selvällä suomen kielellä

Facebookin pyytämät käyttöoikeudet Android-käyttöjärjestelmää pyörittävissä mobiililaitteissa saattavat aiheuttaa hämmennystä.

Monen muunkin ladattavan sovelluksen tapauksessa hämmennys johtuu siitä, että Androidin ilmoittamat käyttöoikeusluonnehdinnat eivät tarjoa käyttäjälle riittävän selvää informaatiota.

Android Central -sivusto on todennut, että "Facebook-sovelluksen pyytämät tiedot eivät ole sen pelottavampia kuin Facebookin käyttäminen alunperinkään".

Facebook selventää sivuillaan miksi sen sovellus pyytää oikeutta käyttää Android-laitteen tietoja.

Facebook myöntää, että monet sovelluksen pyytämistä oikeuksista kuulostavat pelottavilta.

Facebook huomauttaa, että "Android valvoo oikeuksien nimeämistä, eikä niiden nimeäminen välttämättä vastaa tapaa, jolla Facebook-sovellus käyttää niitä".

Facebook onkin päättänyt selventää muutamia oikeuksia, joita sovellus pyytää ladattaessa:

Android-oikeus (tämä näkyy Androidissa)Esimerkkejä siitä, mihin Facebook käyttää oikeutta
Tekstiviestien (SMS tai MMS) lukeminenJos lisäät puhelinnumeron käyttäjätiliisi, tämän avulla voimme vahvistaa puhelinnumerosi automaattisesti etsimällä tekstiviestinä lähettämämme vahvistuskoodin.
Tiedostojen lataaminen ilman ilmoitustaTämän avulla voimme parantaa sovelluksen käyttöä esilataamalla uutissisällön.
Yhteystietojen lukeminen/kirjoittaminenNäillä oikeuksilla voit tuoda puhelimesi yhteystiedot Facebookiin ja synkronoida Facebook-yhteystietosi puhelimeesi.
Kalenteritapahtumien lisääminen ja muokkaaminen ja sähköpostiviestien lähettäminen vieraille omistajan tietämättäTämän avulla voit nähdä Facebook-tapahtumat puhelimesi kalenterissa.
Kalenteritapahtumien ja luottamuksellisten tietojen lukeminenTämän avulla sovellus voi näyttää kalenterisi varaustiedot (puhelimesi kalenterin perusteella), kun katselet tapahtumaa Facebookissa.Lue myös:

    Uusimmat