Facebookin itsestään käynnistyvät videot raivostuttavat – näin toiminnon saa pois

Uutinen Facebookissa itsestään käynnistyvistä videoista sai aikaan kommenttitulvan itse jutussa kuin myös MTV Uutisten Facebook-sivuilla.

”Jokaisella olisi oikeus valita videot, jotka haluaa nähdä, kavereiden jakamia tai muiden", tuumaa Toni.

Törmäsin videoon missä puhelinta näpläävä autoilija kolaroi. Kuvattiin henkihieverissä olevia ihmisiä..irti repeytyneitä raajoja verta ja ym..ja tämäkö sallittua? Video poistettiin kun sitä pyydettiin sivuston pitäjältä. mutta monta järkyttynyttä ihmistä kerkesi sen näkemään", kummastelee Maaret.

Nimimerkki ”aaa”:n mukaan uudistuksen täytyy olla ”tyhmyyden uusi lyömätön maailmanennätys”.

"Siellä kun alkaa kymmenkunta videota pyörimään itsestään, niin jo ennestäänkin hieman tahmeasti toimiva uutisvirta tekee gutaa selaimelle varsinkin, koska sivulla on toiset kymmenen flash-animaationa toteutettua mainostajien videota jo valmiiksi pyörimässä. Uudetkin läppärit huutaa hallelujaa jo tuossa kuormituksessa, mutta ei näitä Facebookin koodareita se paljon hidasta, vaan ovat jo varmaan ideoimassa lisää uusia tyhmiä ideoitaan", nimimerkki ärhentelee.

Jarnon mukaan erilaisia sisältöjä automaattisesti toistava uudistus tuo Facebookille lisää rahaa. ”Käytettävyyden ja elämyksen kannalta ratkaisu on järjetön”, Jarno arvioi.

Monille asiaan pähkäileville ratkaisun toi kuitenkin Facebookin kommentoinut Jari. Automaattisen videoasetuksen saa pois klikkaamalla lukon kuvaa oikeassa yläkulmassa. Klikkaamalla ”Näytä lisää asetuksia”, saa vasempaan palkkiin esiin videot-linkin, jota kautta pääsee säätämään videoasetuksia. Asetukset on säädettävä erikseen jokaiseen mobiililaitteeseen, joita käyttää.

 

Lue myös:

    Uusimmat