Facebook yrittää saada sinusta vieläkin enemmän tietoa irti – lupaa rahaa heille, jotka asentavat tämän seurantasovelluksen

Facebook tuo tarjolle Study-nimisen sovelluksen, jonka asentamisesta se aikoo maksaa puhelimen omistajalle rahaa.

Facebook haluaa kerätä aiempaakin enemmän tietoa siitä, miten käytät puhelintasi ja millaisia sovelluksia olet asentanut. Se aikoo uuden Study-sovelluksensa avulla maksaa rahaa käyttäjille, jotka suostuvat luovuttamaan tietojaan enemmän kuin mitä se on tähän asti kerännyt.

Sovellus tulee ainakin alkuvaiheessa tarjolle ainoastaan Yhdysvalloissa ja Intiassa. Somejätin mukaan se pystyy tarkkailemaan käyttäjän puhelimeen asennettuja muita sovelluksia, niiden käyttämistä sekä niiden keräämiä tietoja. Facebook kuitenkin lupaa, ettei se näe esimerkiksi viestejäsi, salasanojasi tai verkkosivuja, joilla vierailet.

Facebook ei ole paljastanut, minkälainen rahallinen korvaus Study-sovelluksen sallimisesta on luvassa.

Ei ensimmäinen kerta

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Facebook tarjoaa rahaa tietojasi vastaan.

Se joutui myrskyn silmään joitain kuukausia sitten esiteltyään vastaavalla tavalla kuin Study toimineen Research-nimisen sovelluksen, joka kuitenkin lakkautettiin nopeasti.

Miten Facebook hyödyntää sinua? 13:38
VIDEO: Huomenta Suomessa keskusteltiin maaliskuussa 2018 siitä, millaisia seurauksia käyttäjätietoskandaaleilla on Facebookille.

Tätä sovellusta markkinoitiin ensisijaisesti alaikäisille, ja sen toiminta rikkoi Applen App Store -sovelluskaupan ehtoja, sillä sen onnistui päästä huomattavasti syvemmälle käyttöjärjestelmään kuin mitä Apple sallii.

Study tulee saataville ainoastaan Android-käyttöjärjestelmällä varustetuille laitteille.

Studyn julkaiseminen osoittaa, että Facebookilla on edelleen suuri tarve tutkia ihmisten puhelimenkäyttöä. Se on kuitenkin oppinut jotain edellisestä, sillä tällä kertaa sovelluksen asentaakseen käyttäjän tulee olla vähintään 18-vuotias. Käyttäjille maksettava korvaus vaatii PayPal-tilin, jota sitäkään ei voi avata alaikäisenä.

Lähde: The Verge

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja