Mainos

Facebook-tempaus kerää syöpätutkimukselle 240 000 euroa

Yhteisösivusto Facebookissa viime kesänä perustettu ryhmä noussee pian malliesimerkiksi siitä, miten sosiaalinen media kykenee sosiaaliseen hyvään.

Viime kesänä uutisoimme pikaisesti huippusuosioon nousseesta ryhmästä, jonka perustaja lupasi hankkia "lasten syöpätutkimukseen yhtä paljon rahaa kuin ryhmässä on jäseniä".

Opiskelija Kimmo Auvisen perustama ryhmä keräsi alle viikossa noin 200 000 kannattajaa, ja Facebookissa luvattiin kasvattaa jäsenmäärää vuoden loppuun asti.

Vuoden vaihduttua on tilinteon aika, ja ryhmässä olikin vuodenvaihteessa 240 431 jäsentä. Niinpä lasten ja nuorten syöpätutkimuksen tueksi kerätään nyt saman verran euroja.

- On erittäin tärkeää, että käytössä on paitsi paras mahdollinen hoitohenkilöstö, myös parhaat mahdolliset tutkimusmenetelmät ja –laitteet, kampanjan puuhamies Auvinen kertoo.

Kesällä keräystapa oli vielä hieman hakusessa, mutta Auvisen mukaan keräyslupa on nyt saatu. Kerättäviä varoja hallinnoi HYKS:n Lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät ry, jonka kautta keräyksen tuotto menee lyhentämättömänä sovittuun tarkoitukseen.

Rahat kerätään Facebook-ryhmän jäseniltä, ja kukin saa lahjoittaa haluamansa summan. Osa rahoista tulee yrityksiltä ja yhteisöiltä.

Kerätyt varat luovutetaan kevään aikana. Keräyksen etenemistä voi seurata Facebookissa ryhmän sivulla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.