Suomalainen syöpäkeräys sai aikaan yleisöryntäyksen Facebookissa

Miten hyödyntää Facebook-kuumetta johonkin oikeasti hyvään? Sitä mietti 25-vuotias sairaanhoidon opiskelija Kimmo Auvinen viikko sitten automatkalla.

Aivotyön tuloksena syntyi muutamaa päivää myöhemmin perustettu Facebook-ryhmä, joka kerää rahaa lasten syöpätutkimusta varten. Euroja luvataan kerätä yhtä paljon kuin ryhmässä on jäseniä.

Idean suosio yllätti keksijänsäkin totaalisesti - alle viikossa ryhmään on liittynyt lähes 200 000 ihmistä.

- Alkuperäinen toive oli saada tuhat jäsentä alkuun, ja sitten ehkä 50 000 lopuksi, Auvinen kertoo.

Sairauksilla ei tärkeysjärjestystä

Auvinen on sairaanhoitajaksi opiskeleva lähihoitaja, joka on jo pitkään tehnyt töitä lasten ja nuorten kanssa.

- Kaikillahan löytyy näitä syitä historiastaan. Tarkoitus ei kuitenkaan ole laittaa sairauksia tärkeysjärjestykseen. Haluamme vain herättää ihmisissä kipinän hyväntekeväisyyteen yleensä. Kaikki hyväntekeväisyys on aina tervetullutta.

Alun perin tarkoituksena oli kerätä jäsenten mukaan määräytyvä summa esimerkiksi yrityksiltä. Facebookissa jäsenet ovat ehdottaneet, että jokainen jäsen lahjoittaisi euron.

- Se on mahtava idea. Mihinkään ei kuitenkaan pakoteta, vaan kukin voi lahjoittaa haluamansa summan - tai olla lahjoittamattakin.

Yksityiskohtia hiotaan vielä

Ryhmässä Hommaan lasten syöpätutkimukseen yhtä paljon rahaa kuin ryhmässä on jäseniä käydään aktiivista keskustelua siitä, miten rahat kerätään käytännössä.

Jotta keräys saadaan toteutetuksi, tarvitaan hankkeelle keräyslupa ja oma tilinsä. Auvisen mukaan järjestö, joka työskentelee suunnitellun kohteen parissa, on tarjonnut apua rahan hallinnoinnissa.

- Neuvottelemme vielä siitä, mille taholle kerättävä summa tarkalleen lahjoitetaan. Mitään esteitä ei kuitenkaan keräyksen onnistumiselle pitäisi olla, Auvinen toteaa.

Facebookissa hanketta jatketaan vuoden loppuun asti, jolloin lahjoitettava summa varmistetaan jäsenmäärän mukaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja