Facebook jatkaa taistelua asiattomia kommentteja ja valeuutisia vastaan – Redditistä tuttu ominaisuus jo testikäytössä

Facebook testaa yhdysvaltalaiskäyttäjillä uutta ominaisuutta, jonka avulla asiattomat kommentit voi piilottaa ja samalla ilmiantaa Facebookille käden käänteessä, uutisoi Techcrunch.

Facebookin käyttäjät ovat jo kauan kaivanneet dislike-nappulaa, mutta sellaista ei vieläkään ole saatavilla. Sen sijaan Facebook testaa osalla käyttäjistään downvote-toimintoa, jota klikkaamalla Facebookille voi ilmiantaa asiattomat ja harhaanjohtavat kommentit entistäkin helpommin.

Ominaisuus on testikäytössä viidellä prosentilla yhdysvaltalaisista android-käyttäjistä. Heille Facebook-kommenteissa näkyy ”tykkää” ja ”vastaa” -vaihtoehtojen rinnalla vaihtoehto ”downvote”. Sitä klikkaamalla voi valita, onko kommentti asiaton, harhaanjohtava vai keskusteluun liittymätön, eli ”off topic”.

Tehdyt ilmiannot eivät näy muille käyttäjille, mutta ilmiantojen avulla Facebook pystyy helpommin tunnistamaan asiattomuudet sekä valeuutiset.

Helpottaa asiattomuuksien ilmiantoa

Asiattomat kommentit on aiemminkin voinut piilottaa omasta näkymästä, mutta toiminto on ollut toimintovalikon takana piilossa. Uudistuksella halutaan helpottaa asiattomuuksien ilmiantoa.

Downvote-ominaisuus on tuttu Redditissä, jossa muut käyttäjät ovat voineet antaa muiden kommenteille plussaa ja miinusta jo pitkään.

Redditin perustajiin kuuluva Alexis Ohanian on pannut samankaltaisuuden merkille ja harmittelee huvittuneena Twitterissä, ettei aikanaan tehnyt downvotesta rekisteröityä tavaramerkkiä.

Lähde: Techcrunch

***

7:15

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.