F1-tallipomon mukaan naiset eivät kestä brutaalia taistelua ja olosuhteita autossa: "En tiedä, onko se naisille luontaista"

Red Bullin F1-tallin kuljettajavalinnoista yksinvaltiaan tavoin vastaava neuvonantaja Helmut Marko ei näe naisilla olevan luontaisia edellytyksiä pärjätä huippunopeuksissa käytävissä formulataisteluissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Azerbaidzhanin GP suorana 26.-28.4.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Azerbaidzhanin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla

Naiskuskien nousu moottoriurheilun huipulle on ollut äärimmäisen harvinaista, mutta viime aikoina muun muassa pelkästään naisille tarkoitettu W Series -formulasarja on tullut mukaan nostamaan naisia ponnahduslautana ylempiin luokkiin.

Red Bullin Helmut Marko suhtautuu kuitenkin skeptisesti ajatukseen, että naiset voisivat pärjätä formula ykkösissä.

– Jos ajat 300 kilometriä tunnissa taistellen rengas rengasta vasten, niin brutaalisuus on osa lajia enkä tiedä, onko sellaisen naisille luontaista, Marko heittää itävaltalaiselle Kleine Zeitung -lehdelle.

– Formula ykkösissä pitää olla hyvässä kunnossa, ja tarvitset mielettömiä voimia hartioihisi, Marko jatkaa perusteluaan.

Esimerkiksi Itävallan Red Bull Ringin Gösser-mutkan neljän G:n voimat ovat Markon mukaan liian vaativia naiskuskeille. Myös jarrutukseen tarvitaan voimaa, minkä lisäksi Helmut Marko tuntuu olevan huolissaan myös naisten jaksamisesta 40-50 asteen lämmössä auton ohjaamossa.

– Vierestäsi kulkee kuumia kaapeleita, ja olemme nähneet huippukuskien olevan pyörtymäisillään Singaporessa. Minusta fyysinen rasitus on (naisille) liian suuri, Marko näkee.

Tällä hetkellä ylimpänä naiskuskeista ajaa kolumbialainen Tatiana Calderon, joka kisaa F2-sarjassa. Hän kuuluu myös Kimi Räikkösen Alfa Romeo -tallin taustavoimiin.

Lue myös:

    Uusimmat