F1-tähtikuski paljasti: oli jättää kisan välistä F2-kuljettajan kuoleman takia – ”Onko tämä sen arvoista?”

F1:ssä nimekkäiden kuljettajien joukkoon kuuluva Daniel Ricciardo paljasti Belgian GP:n jälkeen, että hän harkitsi vakavasti jättävänsä sunnuntain kilpailun väliin. Tausta löytyi lauantain Formula 2 -kisassa nähdystä järkyttävästä kolarista, jossa ranskalainen Anthoine Hubert menetti henkensä.

Ricciardo rikkoi autoaan heti kisan alussa, kun Alfa Romeon Kimi Räikkösen autosta lentäneet osat osuivat Ricciardon Renaultiin. Räikkönen oli kokenut hetkeä aiemmin kovia Red Bullin Max Verstappenin törttöilyn keskellä.

Ricciardo sinnitteli kuitenkin kisassa mukana, ollen lopulta 14:s.

– Olen iloinen, että tämä päivä ja tämä kisa on ohi, Ricciardo totesi kisan jälkeen.

– Mielestäni paras tapa osoittaa kunnioitusta oli ajaa tänään, vaikka en usko, että kukaan oikeasti halusi olla täällä nyt tai ajaa itse kisaa. Puhun ehkä omasta puolestani, mutta olen varma, että en ole ainut joka ajattelee näin, Ricciardo jatkoi, viitaten Hubertin kuolemaan.

Ricciardo myönsi kisan jälkeen toimittajille, että hän harkitsi jättävänsä kisan välistä.

– Mietin, että onko tämä sen arvoista? Ricciardo kertoi Motorsport.com:lle.

– Koska loppupeleissä, tuo on yksinkertainen kysymys, mutta samalla varsin rehellinen sellainen. Kyllä, meidän tehtävä on ajaa ja se on meidän ammattimme, mutta kyse on myös meidän elämästämme. Ja kyse on vain autojen ajamisesta rataa ympäri.

– Mutta sitten kun näin jotain hänen perheenjäseniä täällä, niin se antoi minulle enemmän voimaa kuin mikään muu.

– Nostan hattua heille. En edes tiedä, mitä tuosta voi sanoa. En voi edes kuvitella olevani heidän asemassaan. Mielestäni he olivat paljon vahvempia kuin kukaan muun meistä tänään, Ricciardo sanoi, viitaten Hubertin perheeseen.

Lue myös:

    Uusimmat