Lewis Hamiltonilta rajua kulissivihjailua – käräytettiinkö Ferrari hämärästä toiminnasta?

F1:ssä Ferrari on ollut kesätauon jälkeen selvästi paremmassa vireessä kuin alkukauden aikana. Italialaistalli on joutunut kuitenkin isojen epäilyksien kohteeksi. Nyt Mercedeksen Lewis Hamilton latoi pöytään kommentteja, jotka antoivat vihjauksia hämärästä toiminnasta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Yhdysvaltain GP suorana 1.-3.11.
Su: Yhdysvaltain GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrarin kuskit ottivat peräti kuusi paalupaikkaa putkeen ennen kuin Mercedeksen Valtteri Bottas tuli ja ajoi lauantain USA:n GP:n aika-ajoissa ykköseksi.

Viime kuukausien aikana Ferrari on ollut tapetilla sen potentiaalisesti laittoman toiminnan vuoksi. Epäilykset ovat kohdistuneet Ferrarin poikkeuksellisen kovaan suoranopeuteen ja siihen, että mistä se on peräisin.

Kulisseissa on myös tapahtunut. Ferrarin kilpailija Red Bull pyysi kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta selvitystä siitä, että onko italialaistalli hyödyntänyt F1-sääntöjen porsaanreikää bensaratkaisuissaan.

FIA julkaisi vasta direktiivin ja tarkennetun ohjeistuksen moottoreihin liittyen. USA:n Austinissa, nopeilla suorilla, Ferrari ei ole ollutkaan niin vahva kuin aiemmissa kisoissa.

Tämä sai MM-sarjan johtajan, Mercedes-kuskin Hamiltonin jakamaan rajua vihjailua.

– On ollut jännittävää seurata tämän viikon tapahtumia, Hamilton sanoi Racefansin mukaan, viitaten direktiiviin ja Red Bullin selvityspyyntöön.

– Näyttää siltä, että heiltä on kadonnut hieman voimaa moottorista. On hyvin mielenkiintoista nähdä, että miten tilanne kehittyy ja miten tämä näkyy sunnuntain kisassa, Hamilton jatkoi.

Hamilton puhui siitä, miten Ferrarin ”muodonmuutos” on tapahtunut sen jälkeen, kun kansainvälinen autoliitto FIA teki peliliikkeitä moottoripuolella ja Ferrarin tutkintaan liittyen.

USA:n GP:n aika-ajoissa Mercedes pääsi iskemään, kun suomalaiskuski Bottas nappasi paalupaikan. Ferrarin Sebastian Vettel jäi hänestä vain 12 tuhannesosan päähän.

Lue myös:

    Uusimmat