F1-sarjan tulevaisuus turvattu – kaikki tallit allekirjoittivat monivuotisen sopimuksen

Kaikki kymmenen F1-tallia ovat sitoutuneet jatkamaan sarjassa vuoteen 2025 saakka. F1-sarja tiedotti, että jokainen talli on allekirjoittanut niin sanotun Concorde-sopimuksen.

Ferrari, Williams ja McLaren ehtivät jo aiemmin kertoa allekirjoittaneensa sopimuksen. F1 vahvistaa, että myös loput tallit ovat päässeet yhteisymmärrykseen sopimuksen yksityiskohdista. Kansainvälisen Autoliiton, F1-sarjan ja tallien välisessä Concorde-sopimuksessa sovitaan lajin yhteisten sääntöjen raamit sekä taloudelliset ehdot erikseen kunkin tiimin kanssa. Uusi viisivuotinen sopimus on voimassa kaudet 2021-25.

Uusi sopimus lyö pisteen myös spekulaatioille Mercedeksen tulevaisuudesta. Kuluneen vuoden aikana on huhuttu tiiviisti siitä, että lajia dominoinut talli olisi jopa vetäytymässä, sen jälkeen puheissa pidettiin mahdollisena, että Mercedes olisi valmis sitoutumaan F1-sarjaan vain ensi vuodeksi. Nyt siis myös Mercedes on mukana ainakin seuraavat viisi vuotta.

Uuden sopimuskauden merkittävimmät muutokset ovat kaudelle 2022 voimaan tulevat uudet tekniset säännöt sekä kulujen rajoittaminen kulukatolla.

– Sopimus vähentää taloudellisia ja radalla nähtäviä eroja tallien välillä, ja edesauttaa tasaisempaa kilpailua, F1-sarjan tiedotteessa todetaan.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja