F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ferrari jatkaa F1-sarjassa vuoteen 2025 – kolme ikonisinta tiimiä allekirjoittivat uuden jatkosopimuksen

F1-sarjan maineikkaimpiin tiimeihin lukeutuvat Ferrari, McLaren ja Williams ovat sitoutuneet jatkamaan lajissa aina vuoteen 2025 asti. Tallit tiedottivat allekirjoittaneensa uuden Concorde-sopimuksen.

Concorde-sopimuksessa sovitaan lajin yhteisten sääntöjen raamit sekä taloudelliset ehdot erikseen kunkin tiimin kanssa. Uusi viisivuotinen sopimus astuu voimaan kaudella 2021.

Aikaa sopimuksen allekirjoittamiselle on elokuun loppuun saakka. Aiemmin uutisoitiin, että valta-asemassa lajissa ollut Mercedes olisi valmis jatkamaan sopimustaan vain vuodella eteenpäin, mutta tällä hetkellä myös mestaritiimi on tiettävästi valmis pitempään sitoumukseen.

Ferrari on ainoana nykytallina ollut mukana F1-sarjassa sen koko 70-vuotisen historian ajan.

– Scuderia Ferrari ja Formula 1 ovat käyneet käsi kädessä vuodesta 1950 lähtien, ja olemme onnellisia, että tämä suhde jatkuu pitkään, koska se on osa lajin dna:n ydintä, hehkutti sarjan puheenjohtaja Chase Carey.

– Tämä on tärkeä askel lajin vakauden ja kasvun varmistamiseksi. Olemme erittäin luottavaisia, että yhteistyö FIA:n ja Liberty Median (kaupallisten oikeuksien omistaja) voi tehdä F1:stä vielä kiinnostavamman ja spektaakkelimaisemman samalla, kun se säilyttää paikkansa ylimpänä teknologisena haasteena, kommentoi Ferrarin toimitusjohtaja Louis Camilleri.

Brittitallit McLaren ja Williams kuuluvat lajin historian menestyneimpiin tiimeihin, mutta ne ovat kärsineet viime vuosikymmenen aikana pahan pudotuksen alas lajin huipulta.

McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown kantoi uutta sopimusta sorvatessa äänekkäimmin huolta lajin tasavertaisuudesta, mihin on nyt otettu parempi suunta vuonna 2022 voimaan tulevan budjettikaton avulla.

– Formula 1 on ottanut uuden tärkeän harppauksen tiellä kestävään, vahvaan tulevaisuuteen uudella sopimuksella. Tämä on oikeanlainen sopimus oikeaan aikaan lajille, sen omistajille ja ennen kaikkea faneille, Brown kehuu.

– Odotuksemme ovat linjassa Liberty Median kanssa, ja niiden mukaan seuraavaa aikakautta leimaavat tasaisempi ja jännittävämpi kilpailu sen seurauksena, että sillä on uusi perusta säännöille, johon kuuluvat tasaisempi tulonjako ja ensimmäistä kertaa lajissamme myös budjettikatto, toteaa Williamsin apulaistallipäällikkö Claire Williams.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja