F1-renkaista kokous pika-aikataululla: tuoko perjantain päätös käänteen kärkitallien voimasuhteisiin?

F1-tallit ovat sopineet perjantaiaamuksi tapaamisen Kansainvälisen autoliiton FIA:n ja rengasvalmistaja Pirellin kanssa nykyisten kisarenkaiden vaihtamisesta viime vuoden malleihin, uutisoi Autosport-lehti.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Useat tallit ovat valittaneet nykyisten ohuemman pintakerroksen renkaiden vaikeuttaneen taistelua hyvistä sijoituksista ja auttaneen Mercedestä ottamaan ylivoimaisen komennon F1-sarjassa. Viime kaudella Pirelli teki muutoksen renkaisiinsa tallien valitettua niiden rakkuloitumisesta.

Jos vuoden 2018 renkaisiin paluu saa Itävallan kokouksessa reilun enemmistön kannatuksen, muutos voidaan toteuttaa jo kesätauon jälkeisessä Belgian GP:ssä. Sääntöjen mukaan kymmenestä tallista seitsemän pitää kuitenkin olla muutoksen takana.

Mercedes saattaa saada vastustukselleen tukea asiakastiimeiltään Williamsilta ja mahdollisesti myös Racing Pointilta, joten äänestyksestä odotetaan erittäin tiukkaa. Mercedeksen lisäksi myös McLaren haluaisi tiettävästi pitäytyä nykyrenkaissa.

Ainakin Ferrari, Red Bull, Toro Rosso ja Haas ovat muutoksen kannalla, mutta Autosportin mukaan Alfa Romeo ja Renault suhtautuvat varauksella kesken kauden tapahtuvaan muutokseen.

Lue myös:

    Uusimmat