F1-pomolta tyly kommentti naiskuskeista

Max Verstappen dominoi F1-sarjaa – nousi Unkarissa voittoon hurjalla ajolla 8:16
Video: MTV Urheilu listasi alkukauden onnistujat ja epäonnistujat Unkarin kilpailun jälkeen

F1-sarjan toimitusjohtaja Stefano Domenicali ei usko, että yksikään naiskuljettaja kilpailee seuraavan viiden vuoden aikana autourheilun kuninkuusluokassa.

Domenicalin mukaan F1 yrittää ”maksimaalisella tavalla” taata sen, että naiskuljettajat saisivat mahdollisuuksia F1-sarjassa.

– Mutta jos rehellisiä ollaan, niin ellei meteoriitti iske tai jotain, en näe, että naiskuljettaja ajaisi F1:ssä seuraavien viiden vuoden aikana, Domenicali totesi muun muassa BBC:n mukaan.

Naisten oma formulasarja W Series on saanut tuoreeltaan jalansijaa F1-viikonloppujen yhteydessä.

Historian aikana yhteensä kaksi naiskuskia on ajanut kilpaa F1:ssä. Maria Teresa de Filippis ajoi viisi kisaa 1950-luvulla ja Lella Lombardi osallistui 12 osakilpailuun 1970-luvun puolessa välissä. Lombardi pääsi kertaalleen pisteille, vuoden 1975 Espanjan GP:ssä.

– Olemme tyytyväisiä siihen, miten yhteistyömme toimii Formula W:n kanssa. Mutta samaan aikaan pitäisi päästä siihen pisteeseen, että samanikäiset naiset ajaisivat samanikäisiä miehiä vastaan F3- ja F2-sarjoissa. Yritämme tehdä töitä sen eteen, että pystyisimme kehittämään systeemeitämme, Domenicali mietti.

W Seriesin kaksinkertainen mestari Jamie Chadwick on julkisesti ilmoittanut, että hän tavoittelee F1-sarjaan pääsyä. Samaan aikaan Chadwick on todennut, ettei hän ole varma, pystyvätkö naiskuljettajat vastaamaan fyysisiin haasteisiin, joita kuljettajat kohtaavat juniorisarjoissa. Chadwick viittaa siihen, miten F2- ja F3-autoissa ei ole esimerkiksi ohjaustehostimia.

– Ilman niitä moni naiskuski on vaikeuksissa, vaikka he olisivat olleet kuinka hyviä esimerkiksi karting-tasolla, Chadwick sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat