F1-piirejä kuohuttava sopimussoppa kuumenee entisestään: tallipomo tuohtui kollegansa lausunnosta – "En ole varma, onko hänellä varaa esittää syytöksiä"

F1-tallit McLaren ja Alpine ovat ajautuneet erimielisyyksiin Oscar Piastrin sopimusasioihin liittyen. 21-vuotiaalla australialaisella kerrotaan olevan sopimukset molempien tallien kanssa.

Kahden viime kauden aikana sekä F2- että F3-sarjan mestaruutta juhlinut Piastri sai aiemmin kesällä F1-piirit sekaisin.

Kun Fernando Alonso yllätti Alpinen housut kintuissa ja päätti lähteä ensi kaudeksi Aston Martinille, Alpine tiedotti pikaisesti Piastrin nousevan ensi kaudella espanjalaisen korvaajaksi. Piastri itse kiirehti kuitenkin kiistämään, että ajaisi Alpinella ensi kaudella, sillä hän oli jo ehtinyt tehdä ensi kauden kattavan sopimuksen McLarenin kanssa.

Asiaa puidaan ensi viikolla välimieskäsittelyssä, jossa ratkeaa, kumpi Piastrin sopimuksista on juridisesti pätevä.

Alpine-pomo Otmar Szafnauer on kertonut julkisesti olevansa pettynyt Piastrin toimintaan. Szafnauer muun muassa toivoi Piastrilta "hieman enemmän rehellisyyttä" tallia kohtaan, joka on jalostanut hänestä tulevaisuuden F1-kuljettajan.

McLaren-leirissä lausunto aiheutti närkästystä, etenkin kun se tuli juuri Szafnauerin suusta. Toimitusjohtaja Zak Brownin mielestä Szafnauerilla ei ole varaa antaa tällaisia lausuntoja.

– Fernando lähti ja yllätti Otmarin. Eikä siitäkään ole kovin kauan, kun hänen (Szafnauer) tallinsa tuomittiin 400 000 euron ja 15 MM-pisteen sakkoon. En ole varma, onko hänellä kovin paljon uskottavuutta ja varaa esittää syytöksiä muiden etiikkaan liittyen, Brown sanoi Motorsportin mukaan Sky Sportsille.

Sakkotuomiolla Brown viittaa kahden vuoden takaiseen kopiointikohuun, jossa syytettyjen penkillä istui Mercedeksen autoa sääntöjen vastaisesti kopioinut Racing Point, nykyinen Aston Martin. Szafnauer toimi tuolloin Racing Pointin tallipäällikkönä.

Piastrin ja Szafnauerin välistä suhdetta Brown ei halua sen kummemmin ruotia.

– En tiedä siitä mitään, joten ei olisi reilua, että esittäisin mielipidettä suuntaan tai toiseen.

Lue myös:

    Uusimmat