F1-maailmanmestari Damon Hill jyrähti Abu Dhabin kisan kohuratkaisusta – kritiikin kohde nyt tulisilla hiilillä

Vuoden 1996 F1-maailmanmestari Damon Hill päätti kommentoida sunnuntain Abu Dhabin kisan dramaattista loppuratkaisua, jossa Red Bullin Max Verstappen ohitti Mercedeksen Lewis Hamiltonin. Loppukäänne lähti muovautumaan, kun kisan johto päätti ottaa turva-auton pois radalta. Hill jakaa kritiikkiä Michael Masin johtamaa joukkiota päin.

Mercedeksen Lewis Hamilton oli jo marssimassa kohti uransa kahdeksatta maailmanmestaruutta, kun hän johti Abu Dhabin kisaa kymmenen kierrosta ennen loppua. Williamsin Nicholas Latifin ulosajo muutti kuitenkin kaiken.

Latifin voimakas seinäosuma toi radalle turva-auton. Se tasasi joukon.

Turva-auto oli radalla vielä toiseksi viimeiselle kierrokselle lähdettäessä. Tuossa vaiheessa koko autojoukkio oli vielä aivan sekaisin, kun useat kierroksella hitaammat kuljettajat olivat kisaa johtaneen Lewis Hamiltonin ja toisena olleen Max Verstappenin välissä.

Lopulta vain osa kierroksilla hitaammista kuskeista ajatettiin turva-auton ohi joukon perälle.

Turva-auton poistumisen jälkeen Red Bullin Verstappen hyökkäsi. Hollantilaiskuski oli hakenut pehmeän seoksen renkaat käyttöönsä turva-autoikkunan aikana.

Hamilton puolestaan jäi radalle kovan seoksen renkaiden kanssa.

Rengasetu auttoi Verstappenia. Hollantilainen oli liian paha pala purtavaksi, eikä Hamilton pystynyt pitämään häntä takanaan.

Verstappen ajoi kisan voittoon ja nappasi uransa ensimmäisen maailmanmestaruutensa.

Kisan jälkeen Mercedes jätti kaksi protestia. Toinen koski Verstappenin toimintaa turva-auton takana. Toinen taas liittyi siihen, miten Mercedeksen mielestä kilpailun johto rikkoi lajin sääntöjä turva-autoon liittyneiden päätösten kohdalla.

F1-mestari Damon Hill murahti asiasta Twitterin puolella.

– Liikkeellä on nyt paljon iloisia ja paljon todella tyytymättömiä ihmisiä. Tämä on uusi tapa, millä lajia johdetaan. Kilpailun johto tekee koko ajan tapauskohtaisia päätöksiä, jotka ovat olleet hyvin arvaamattomia, Hill totesi.

Kritiikin kohteena oli erityisesti FIA:n kilpailupomo Michael Masi, joka on ollut tikunnokassa kauden loppupuoliskolla. Masi keräsi kritiikkiä jo Saudi-Arabissa, missä hän kävi huutokauppaa Red Bull -kuskin Verstappenin uusintastartin lähtöpaikasta.

Kilpailun tuomaristo ei ole antanut vielä päätöstä Mercedeksen protesteihin liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat