F1-lehdistökatsaus: GP-voittajasta sankariksi

Pastor Maldonado sai formula ykkösiä seuraavalta kansainväliseltä lehdistöltä vuolaita kehuja paitsi voitokkaasta ajostaan, niin myös toiminnastaan varikkopalon aikana.

- F1-kuljettaja Pastor Maldonado muuttui GP-voittajasta sankariksi pelastettuaan serkkunsa tallin varikkopilttuun tulipalosta, englantilainen The Mirror -lehti kehui.

- Maldonado, jota kritisoitiin viime vuonna vain yhden pisteen tuottaneen kurjan debyyttikauden aikana siitä, ettei hän ole mitään muuta kuin maksukuljettaja, osoitti lopulta tänä viikonloppuna, että häneltä löytyy sitä, mitä formula ykkösissä kilpailemiseen tarvitaan, Mirror jatkoi.

Englantilainen Daily Telegraph -lehti harmitteli sitä, kuinka varikkopalo vei päähuomion Maldonadon voitolta.

- Päivän kuvan olisi pitänyt olla se, jossa Pastor Maldonadoa, formula ykkösten venezuelalaisyllättäjää, kannatellaan Fernando Alonson ja Kimi Räikkösen hartioilla Williamsin saavutettua ensimmäisen voittonsa kahdeksaan vuoteen. Sen sijaan kuvassa oli hän kantamassa 12-vuotiasta serkkuaan, jonka jalassa oli suojakenkä äskettäin sattuneen onnettomuuden johdosta, turvaan leimuavilta liekeiltä nuoren Manuelin puristaessa Pastorin voittopokaalia käsissään.

Espanjalaisilla riitti jännitettävää, kun Alonso jahtasi kärjessä ajavaa Maldonadoa.

- Alonso tuli viimeisen pysähdyksen jälkeen samalla punaisen paholaisen tavalla, jolla voitto oli kirjoitettu hänen silmiinsä ennen kisaa. Kaksi sekuntia, yksi, kuusi kymmenystä, puoli sekuntia, espanjalaismestari tavoitti venezuelalaista. Takaa-ajoelokuva päättyi, kun auton numero 5 renkaat väsyivät. Maldonadolla oli puhdasta ilmaa edessään ja hän säästeli enemmän renkaitaan stintin alussa säilyttäen kärkisijan, josta ei voinut edes unelmoida muutama kuukausi sitten, espanjalainen AS-lehti kuvaili kisan ratkaisuhetkiä.

Englantilainen The Guardian -lehden kärsivällisyys alkaa loppua McLaren-tallin kömmähdyksiin, joista Lewis Hamilton joutui jälleen kärsimään pudottuaan paalupaikalta viimeiseen lähtöruutuun.

- Kun Lewis Hamilton meni Williamsin varikkotiloihin onnittelemaan Sir Frank Williamsia tuntui järkevältä olettaa, että hän haki työpaikkaa. McLarenilta tulee nykyään yhtenään möhläyksiä, joista Hamilton on kärsinyt enemmän kuin tallikaverinsa Jenson Button. Tilanne on surullinen, koska Hamilton ajaa luultavasti paremmin kuin kukaan muu tällä kaudella ja myös yhtä hyvin kuin hän on koskaan ajanut. 27-vuotiaana hän on mahtavien voimiensa huipulla.

Italiassa odotettiin jo Ferrarin voittoa, mutta toisin kävi.

- Lewis Hamiltonin hylkäyksen jälkeen Fernando Alonson tilanne oli kuin karkin ottaminen lapselta. Mutta tapahtui se mitä vain harvat Ferrari-fanit uskoivat tapahtuvat: lapsi juoksi karkuun ja karkki on kokonaan syöty, Gazzetta dello sport kuvaili.

Alonso nousu tasapisteisiin Sebastian Vettelin kanssa oli Italiassa kuitenkin riemunaihe ainakin Tuttosport-lehdelle.

- Ferdinando I on jälleen formula ykkösten kuningas. Hän oli toinen Maldonadon jälkeen ja on Vettelin kanssa tasoissa MM-sarjan kärjessä. Tässä hullussa MM-sarjassa Ferrarin jättimäisiä yrityksiä kärkeen palaamiseksi jarrutti Pastor Maldonado, joka ei ollut tätä ennen voittanut.

Roomalaislehti La Repubblican mielestä Lotus teki emämunauksen Kimi Räikkösen rengastaktiikan suhteen.

- Se jolle jäi paljon valitettavaa on kolmanneksi sijoittunut Räikkönen, joka tuomittiin tallin hulluun kisataktiikkaan. Heillä on niin nopea auto, että he yrittivät tehdä vain kaksi varikkopysähdystä muuttaen mielensä viime hetkellä, mikä maksoi paljon aikaa Kimi paralle ja siten hänet "tuomittiin" (niin sanotusti) palkintopallin alimmalle korokkeelle.

Italialaisen Mediaset-kanavan nettisivusto jakoi arvosanansa kisasta. Maldonado sai täyden kympin ja Räikkönen yhdeksikön.

- Maldonado liitti nimensä urheilusaavutuksiin ja välttyi kerrankin kuulemasta tuhannetta kertaa tarinaa niistä presidentti Chavezilta tuomistaan miljoonista.

Mediasetin arvion mukaan ikävuodet eivät ole vaikuttaneet lainkaan Räikkösen otteisiin, vaan suomalainen menee radalla kuin 20-vuotias.

- Kuka tietää, mitä olisi tapahtunut, jos hyvät herrat varikkomuurilla olisivat huomanneet, että renkaat ovat kriisissä, kuten me kaikki kotisohvalla huomasimme, Mediaset puntaroi Räikkösen rengastaktiikassa tapahtunutta kömmähdystä.

Bruno Sennan perään kolaroinut ja brassikuskia idiootiksi haukkunut Michael Schumacher ei saanut armoa kotimaansa Saksassa.

- Nalkuttaja-Rambo Schumi, Bild-lehti nimesi saksalaismestarin.

Lue myös:

    Uusimmat