F1-legenda sulkee Fernando Alonsolta oven: "Ura on ohi"

Fernando Alonsoa on väläytelty kandidaattina Renault'n F1-ohjaimiin ensi vuodeksi. Lajilegenda Johnny Herbert lyö kuitenkin 38-vuotiaan espanjalaiskonkarin leukaperiin todellisen tyrmäysiskun.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

– Fernando Alonson ura on tullut päätökseensä, asiat muuttuvat. Tämä tapahtui myös Nigel Mansellille, Mika Häkkiselle ja Michaelille (Schumacher). Jokainen heistä on mahtava kuljettaja, mutta heidän uransa ovat ohi, Herbert latasi Motorsport-Total.comin mukaan.

Vaikka Alonsolla on kokemusta, Herbert epäilee, pystyisikö espanjalainen viemään F1:ssä tiimiä eteenpäin.

– Jostain syystä hän ei onnistunut viemään McLarenia mihinkään.

Alonso ajoi vuoden 2007 jälkeen toisen stinttinsä McLarenilla 2015–18, mutta tulokset jäivät tuolloin alamaissa olleessa tallissa vaisuiksi. Kaksinkertainen maailmanmestari on sen jälkeen ollut F1-kisakuskin tehtävistä sivussa, mutta jatkanut kisaamista muilla autoilla, IndyCar, Le Mansin 24 tunnin kilpailu ja Dakar-ralli mukaan lukien.

Kehuja nuorille

Jos Herbert olisi F1-tallipäällikkö, palkkaisi hän Alonson sijaan nousevan lahjakkuuden.

– Ottaisin jonkun, jolla on suuri intohimo. Jonkun, jolla todella on sitä, mitä tämä vaatii. Ottaisin pojan, kuten Ferrari teki Charles Leclercin kanssa. Siinä on tulevaisuus, ei vanhemmassa sukupolvessa, koska se on jo ohittanut huippunsa.

Herbert kehuu erityisesti nuorta Williams-kuski George Russellia.

– Hänellä on kisaviikonloppuina hyvä henkinen kapasiteetti ja hän on pirun hyvä kuljettaja. Näimme formula kakkosissa, miten hyvin hän voitti sen (2018). George olisi ehdottomasti se, kenet valitsisin.

Lue myös:

    Uusimmat