F1-kohukuskin jatko vaarassa – asiantuntija: "Kaikki ei ole hyvin"

Odotettu formulakausi starttaa viikonloppuna – F1-selostaja käy läpi herkulliset asetelmat 15:27
C Moren F1-selostaja Niki Juusela ennakoi videolla alkavaa kautta.

Kevin Magnussenin jatko Haas-tallissa on vaarassa, arvioi urallaan Le Mansin 24 tunnin kilpailun voittanut tanskalainen maanmies ja asiantuntija John Nielsen. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kohukuskin maineessa oleva ja ajoittain arvaamattomia liikkeitä radalla tehnyt Magnussen on ajanut Haasilla vuodesta 2017 lähtien, ja hänen tallikaverinaan toimii ranskalaiskuski Romain Grosjean. Haas ei ole kuitenkaan tallipäällikkönsä Günther Steinerin mukaan koronakriisin myötä edes miettinyt ensi kauden kuljettajakaksikkoa.

Tanskan TV3:n jutussa arvioidaan, että maksukuskit voivat tulla houkutteleviksi talleille, joiden taloutta koronaviruspandemia on lyönyt pahasti.

– Haas on ilmoittanut, että he eivät kehitä autoaan, koska he haluavat ensin nähdä, kuinka paljon rahaa tulee sisään, Nielsen muistutti.

– Jos tähän ynnätään se, että Steiner on hiljattain sanonut, että hän ei poissulje maksukuskien mahdollisuutta, se on merkki siitä, ettei kaikki ole hyvin. Kevin on myös sanonut, että "jos minun täytyy maksaa, en aja". Se saattaa hyvin johtaa konfliktiin, asiantuntija jatkoi. 

Nielsen on kuitenkin varsin optimistinen siitä, että Magnussen löytäisi toisen tallin, jos taival Haasilla päättyisi.

– Kevin on niin kokenut nykyään, että hän on kaikkien kirjoissa, mutta huipputiimeihin ei ole pääsyä ja hän ei ole listan kärjessä.

Nielsenin mukaan Magnussenin pitäisi tällaisessa tilanteessa "mennä takaisin Renault'lle tai jotain". 

Magnussen ajoi Renault'lla kauden 2016 ilman kummempaa menestystä, ja vähintäänkin vahvasti sopii epäillä, olisiko tanskalainen enää tallille kovin houkuttava kuljettaja. Renault'n tallipäällikkö Cyril Abiteboul on tuoreeltaan kertonut  L’Equipelle olevansa kiinnostunut Valtteri Bottaksesta ja Sebastian Vettelistä.

Vettel jättää Ferrarin tämän kauden jälkeen, eikä Bottaksen jatko Mercedeksellä ole varmaa.

Lue myös:

    Uusimmat