F1-kuskilta surkuhupaisa reaktio jatkosopimukseensa: "Minä vain kolaroin ja tuhlaan tallin rahoja"

F1-tulokas Yuki Tsunoda on osoittautunut ensimmäisellä kaudellaan varsin suorapuheiseksi kuljettajaksi. Hänen kommenttinsa jatkosopimuksestaan AlphaTaurin kanssa tulivat kuitenkin ehkä jo liian rehellisesti ulos.

Tsunoda on alkukaudesta jäänyt selvästi kokeneemman tallikaverinsa Pierre Gaslyn varjoon. Isoja virheitä on sattunut monta, ja ne ovat johtaneet useisiin auton romuttamisiin ja lähtöpaikan heikentymisiin.

Red Bullin organisaatiossa on nähty kovaa politiikkaa juniorikuskeja kohtaan, joten Tsunoda olisi hyvin voinut odottaa kengän kuvaa takamukseensa. Toisin kuitenkin kävi, ja se yllätti ilmeisesti myös japanilaisen itsensä.

– (Yllätyin), koska minä vain kolaroin ja tuhlaan tallin rahoja, Tsunoda kommentoi suoraan torstain lehdistötilaisuudessa Italiassa.

– Se ei ole hyvä tilanne kauden puolivälissä. Esimerkiksi Unkarissa ajoi ensimmäisissä harjoituksissa seinään, ja se pilasi koko session, melkein kaksikin, hän jatkoi itsensä soimaamista.

Tsunoda tuli AlphaTaurille moottorivalmistaja Hondan vahvalla tuella. Japanilaisyhtiö vetäytyy sarjasta tämän kauden päätteeksi jättäen voimayksikkönsä Red Bullin kehitettäväksi. Tsunodalle tuen katoaminen ei kuitenkaan tiennyt lähtöä tiimistä.

Sen sijaan kuskivalinnoista päättävä neuvonantaja Helmut Marko ja AlphaTaurin päällikkö Franz Tost ovat kirittäneet nuorukaista eteenpäin.

– Helmut ja Franz pyysivät minulta tasaisempia tuloksia sekä enemmän ajoa ja kurinalaisuutta noissa sessioissa. En kuitenkaan pystynyt kehittymään tarpeeksi kauden ensimmäisellä puoliskolla, joten siksi, Tsunoda perusteli hämmästystään.

Lue myös:

    Uusimmat