F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-kisojen alkamisaika muuttuu: "Palaamme menneisyyteen"

5:17
F1-kauden 2020 yhteenveto: Juusela, Vilander ja Oikarinen ennakoivat myös kautta 2021

GP-viikonloppujen aikataulua rukataan tulevalla F1-kaudella uusiksi.

Jo aiemmin kerrottiin, että perjantain molemmat harjoitussessiot lyhenevät puolella tunnilla, eli viikonlopun kaikki harjoitukset ovat kestoltaan 60-minuuttisia.

Nyt Formulapassion-sivusto kertoo, että F1-sarjan uusi toimitusjohtaja Stefano Domenicali on linjannut alkavalle kaudelle toisenkin aikataulumuutoksen. Kilpailut alkavat taas tasatunnein, ja näin kolme vuotta käytössä olleesta kymmenen yli -käytännöstä luovutaan.

Vuosien 2018–2020 kilpailuissa lämmittelykierrokselle startattiin kymmenen minuuttia yli tasatunnin. Tällä haluttiin tarjota mahdollisuus kilpailun pohjustamiseen sellaisille tv-yhtiöille, joiden lähetykset alkavat tasalta.

– Tätä päätöstä ei ole vielä lopullisesti vahvistettu, joten muodollinen vahvistus pitää tehdä seuraavassa F1-komission kokouksessa. Mutta kilpailut alkavat tasatunnein. Palaamme menneisyyteen, tasalukuun, Domenicali sanoi Formulapassionin mukaan Sky italialle.

Sky Sportsin kanssa Domenicali puhui F1:n tilanteesta ja tulevaisuudesta laajemminkin. Hänen mukaansa F1 tekee kaikkensa, että tällä kaudella saataisiin ajettua täydet 23 kilpailua. Sen Domenicali myöntää, että tuohon lukemaan yltääkseen F1:n on oltava joustava.

– Keskustelen kisajärjestäjien kanssa päivittäin henkilökohtaisesti. Tiedämme, että pandemia on yhä päällä, ja siksi jouduimme tekemään muutoksen Australian kohdalla.

Kauden avausosakilpailuksi suunniteltu Australian GP on siirretty marraskuulle, ja kauden on näin määrä alkaa Bahrainista.

– Meidän täytyy ymmärtää, että ainakin kauden ensimmäisellä puoliskolla voi olla kisoja, joissa ei ole yleisöä. Meillä on olemassa varavaihtoehtoja, mutta toistaiseksi kukaan ei ole kertonut meille mitään sellaista, mikä olisi ristiriidassa sen kanssa, mitä olemme kertoneet ulospäin. Tämä on tilanne tänään, mutta tiedämme, miten pandemia on kehittynyt, joten meidän täytyy olla valmiita joustamaan kauden edetessä.

Domenicali sanoo olevansa iloinen siitä, että lähtöruudukkoon asettuva 20 kuljettajan joukko on kokonaisuudessaan parempi kuin kertaakaan viimeiseen kymmeneen vuoteen. Hänen mukaansa kuljettajat ovat keskeinen osa F1-sarjan tulevaisuutta.

– He edustavat lajimme todellista sielua, heidän kasvonsa, heidän kykynsä. En pidä heitä vain kuljettajina vaan lajimme lähettiläinä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja