F-Secure varoittaa: Verkkohyökkäysten määrä kasvaa rajusti – "Kaikkia hyökkäyksiä ei pystytä torjumaan"

Kuluttajiin, yrityksiin ja valtionhallintoon kohdistuvien tietoturvahyökkäysten määrä kasvaa rajusti. Tietoturvayhtiö F-Securen mukaan hyökkäykset ovat tarkkaan kohdistettuja ja yhä tehokkaampia. 

F-Securen toimitusjohtaja Samu Konttisen mukaan Yhdysvallat, Venäjä ja Kiina ovat aktiivisimpia kybertiedustelussa.

– Siellä on normaalia verkkorikollisuutta, joka pahimmillaan lamauttaa infrastruktuuria. Lisäksi on valtiollista tiedustelutoimintaa, jota näemme kokoajan enemmän ja enemmän. Se kohdistuu puolestaan poliittiseen päätöksentekoon. 

Suojelupoliisin apulaispäällikkö Seppo Ruotsalainen muistuttaa, että kaikkia tietoturvahyökkäyksiä ei pystytä torjumaan, mutta jokainen voi vaikuttaa tietoturvallisuuteen.

– Esimerkiksi me pidämme matkapuhelinta puhelimena, mutta hyökkääjä ymmärtää sen etäohjattavana mikrofonina. Lähtökohtana voisi pitää, että aina kun puhutaan salaisesta tiedosta, täytyy varmistua siitä, että keskustelutila on turvallinen.

Omavaraiseksi tietoturvassa

F-Securen mukaan Yhdysvalloissa on jo päätetty, etteivät he voi kyberturvassa käyttää venäläisiä tuotteita, samoin tietoverkkojen osalta kiinalaiset valmistajat ovat olleet pannassa jo pitkään.

– Meillä on Suomessa monia hienoja tietoturvayhtiöitä, joten on tärkeää pitää riittävät resurssit tukimuksessa ja esimerkiksi tekoälyn kehittämisessä, ettemme jää ulkovaltioiden varaan.

Lue myös:

    Uusimmat