Ex-ylikonstaapelille ja kahdelle muulle syytteet äärioikeistoon liittyvässä rikoskokonaisuudessa

MTV:n tiedot: Poliisi tutkii äärioikeistoon liittyvää vakavan rikoksen valmistelua, kohteena mahdollisesti muun muassa sisäministeri Ohisalo – näin KRP kommentoi 3:27
Katso video: Näin Keskusrikospoliisin päällikkö kommentoi rikosepäilyjä vuonna 2022.

Syyttäjä on nostanut kolmea ihmistä vastaan syytteet äärioikeistoon linkittyvässä rikoskokonaisuudessa, kertoi Syyttäjälaitos tiistaina. Yksi syytetyistä on Helsingin poliisilaitoksen entinen ylikonstaapeli.

Syyttäjän mukaan epäillyt ovat kuuluneet ryhmään, joka on koostunut poliisissa ja muissa turvallisuusalan tehtävissä työskentelevistä henkilöistä. Ryhmässä on suhtauduttu myötämielisesti äärioikeistolaiseen ideologiaan.

Päärikoksessa on kyse virkasalaisuuden rikkomisesta. Tekoaikaan Helsingin poliisilaitoksessa ylikonstaapelin virassa toimineen miehen epäillään paljastaneen poliisin tietojärjestelmistä tai muutoin haltuunsa saamiaan salassa pidettäviä tietoja etupäässä muille ryhmän jäsenille.

Keskusrikospoliisi on kertonut aiemmin, että ryhmän sisäinen viestintä on ollut rasistista ja yhteiskuntarauhaa kyseenalaistavaa, jopa sisällissotaan tai vallankumoukseen kiihottavaa.

Lue myös:

    Uusimmat