Mainos

Ex-valtakunnansovittelija Juhani Salonius jyrähtää irtisanomiskiistan pattitilanteesta: "Hyvin vaikealta näyttää"

7:16

Hallitus ja ay-liike ovat kiistassaan irtisanomissuojan heikentämisestä ajautuneet tilanteeseen, jossa ratkaisua ei näy. Kumpikaan osapuoli ei ole perääntynyt, hallitus pitää esityksestään kiinni ja ay-liike uhkaa entistä kovemmilla vastatoimilla.

Miltä tilanne näyttää entisen valtakunnansovittelijan Juhani Saloniuksen silmin?

– Hyvin vaikealta, valitettavasti, Huomenta Suomessa vieraillut Salonius kommentoi.

Vuosina 1997–2009 valtakunnansovittelijana toiminut Salonius katsoo, että molemmat osapuolet ovat ajautuneet tilanteeseeen, josta on vaikea päästä ulos menettämättä kasvojaan.

– Periaattelliset syyt taitavat olla sen takana, miksi tämä on niin vaikeaa.

Epäselvyys vaikeuttaa tilannetta

Salonius korostaa, että kiistaa vaikeuttaa myös asian epäselvyys. Irtisanomislain vaikutuksista ei ole varmaa tietoa ja vaikutukset selviävät vasta tulevina vuosina.

Saloniuksen mielestä asiassa olisi hyvä palata nyt "lähtöruutuun" ja miettiä, mistä esityksessä olikaan kyse: työllisyyden parantamisesta, etenkin pienyrityksissä.

– Osapuolien pitäisi kirjata ehdotuksensa työllistämisen helpottamiseen ja työllisyyden parantamiseen ja esitellä ne hallitukselle. Sitten vaikka käynnistettäisiin kolmikantainen neuvottelu, Salonius sanoi.

Hän tosin muistutti, että neuvottelut olisi aloitettava mahdollisimman pian. Lainvalmistelu vie aikaa ja hallituskausi on loppumassa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja