Ex-seuralääkäri varoittaa Valioliigaa uudelleenkäynnistyksestä: "Yksi tapaus, ja kaikki räjähtää käsiin"

5:12
Lukas Hradecky kommentoi jalkapallokauden jatkumista C Moren Urheilusuorassa.

Valioliigaseura Chelsean entinen lääkäri Eva Carneiro on huolissaan sarjan uudelleenkäynnistyksestä. Carneiron mielestä lajin täytyy parantaa viestintää ja terveydenhoitojärjestelmäänsä, jotta liigaa voidaan pelata koronapandemian aikana urheilijoiden terveyttä vaarantamatta.

Carneiro kertoi epäilyksistään BBC:n haastattelussa.

–  Ei tarvita kuin yksi virustapaus, ja kaikki räjähtää käsiin, Carneiro kommentoi tilannetta BBC:n radion neloskanavalla.

–  Peleistä seuraa pelaajille henkilökohtainen riski. Virustestit ovat avainasemassa, jos aiotaan jatkaa. Viestintää ja terveydenhoitoa täytyy parantaa, ja pelaajat tarvitsevat harjoittelua ennen otteluiden aloittamista.

Valioliiga keskeytettiin koronavirusuhan takia 13. maaliskuuta, kun sarjasta oli 92 ottelua pelaamatta. Kautta on tarkoitus jatkaa 8. kesäkuuta, ja seurojen yhteisharjoitukset aloitetaan 18. toukokuuta.

BBC:n tietojen mukaan kautta jatketaan ainakin aluksi ilman yleisöä ja pelaajia testataan viruksen varalta kahdesti viikossa.
Britannian koronavirustilanne on pahimpia Euroopassa. Worldometerin mukaan maan 66,7 miljoonan asukkaan väestössä oli todettu perjantaiaamuun mennessä yli 171  000 tartuntaa ja 26  771 viruksen uhria.

Edellisen vuorokauden uhriluku oli Britanniassa 674 eli Yhdysvaltain jälkeen toiseksi suurin maailmassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja