Ex-Salkkarit-tähti ja kahden lapsen äiti Mia Ehrnrooth jakaa selviytymisvinkkinsä koronapandemian aikana: "Toimii aika hyvin"

5:17
Mia Ehrnrooth kertoi jo aikaisemmin haaveilevansa lapsista.

Salkkarit-tähtenä tunnettu kahden lapsen äiti Mia Ehrnrooth kertoo, miten hän on selviytynyt vallitsevasta koronatilanteesta pienten lasten kanssa.  

Muiden perheiden tapaan, myös näyttelijänä ja yrittäjänä tunnettu Mia Ehrnrooth yrittää tasapainoilla työn- ja perhe-elämän kanssa kotioloissa koronapandemian ollessa valloillaan. Ehrnroothilla on puolisonsa yrittäjä Joel Roosin kanssa 2-vuotias Filip-poika ja perhe sai Alexandra-tytön vasta kolme kuukautta sitten.

Ehrnrooth lähti perheensä maaseudulla sijaitsevalle (Uudellamaalla) talolle, jossa on helpompi pyörittää arkea nyt.

– Muutettiin tänne meidän maallemme. Olen laittanut maatalonemännän saappaat jalkaan. Yritetään laittaa huone kerrallaan paikkoja järjestykseen, Ehrnrooth kertoo.

Näyttelijä kertoo suhtautuneensa koronaviruspandemiaan alusta alkaen hyvin vakavasti. Hän käy harvoin kaupassa ja ostaa kerralla aina kunnon satsin ruokaa. Ehrnrooth käyttää myös suojahansikkaita sekä kasvosuojainta liikkuessaan. Perheen arki sujuu tarkan suunnitelman mukaisesti.

– Olen mallintanut sitä rutiinia, mikä pojalla on tarhassa. Sillä samalla mennään ja se toimii aika hyvin, niin pystymme suunnittelemaan myös omat juttumme sen ympärille. Huomattavasti helpompaa.

Usealle henkilölle parisuhde saattaa olla myös koetuksella vallitsevan tilanteen vuoksi. Ehrnrooth painottaa hyvään keskusteluun kumppanin kanssa.

– Kahdenkeskinen hyvä kommunikointi on selviytymiskeino numero yksi! Pitää myös pyrkiä löytämään vähän huumoria tilanteessa, kun kaikki ei mene nappiin.

Naisen mukaan on tärkeää myös olla armollinen itselleen, että asiat eivät mene nyt suunnitelmien mukaan. Ehrnrooth on ollut äitiysvapaalla tyttärensä syntymästä saakka. Hän on kuitenkin tehnyt osittain myös töitä AIM by Mia -sukkayrityksensä kanssa. Korona ei ole vaikuttanut vielä negatiivisesti tähden yritykseen.

– Meillä on verkkokauppa ja se on jopa vilkastunut. Kotona olevat ihmiset tilaavat enemmän. Olen ollut nyt äitiysvapaalla, niin jotkut startit lykkääntyvät nyt. Kyllä se vaikuttaa ja on kokonaisvaltaista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja