Mainos

Ex-poliisiylijohtaja Salmiselle syyte

Poliisiylijohtajan paikalta eläkkeelle jääneen Markku Salmisen taannoinen käryäminen ratista etenee oikeuden puitavaksi. Salminen saa syytteen rattijuopumuksesta.

Juttu on saapunut Helsingin käräjäoikeuteen, mutta asian käsittelyajankohta ei ole vielä tiedossa.

Salminen jäi kiinni reilu viikko sitten torstaina normaalin liikennevalvonnan yhteydessä. Partio kiinnitti huomiota ex-poliisiylijohtajan ajotapaan ja pysäytti tämän Sörnäisten rantatiellä hieman ennen kymmentä aamulla.

Helsingin poliisin mukaan Salmisen puhallus tarkkuusalkometriin antoi tulokseksi 0,26 milligrammaa. Rattijuopumuksen raja ylittyy, jos alkoholia on vähintään 0,22 milligrammaa litrassa uloshengitysilmaa. Verestä mitattuna rangaistavuuden raja on 0,5 promillea.

Salminen jäi poliisiylijohtajan paikalta eläkkeelle elokuun alussa. Ennen eläkkeelle jäämistään hän oli otsikoissa lähinnä virka-auton käyttöä koskevan jupakan vuoksi. Esitutkinta tästä asiasta on edelleen kesken, ja sen on arvioitu valmistuvan ennen vuoden loppua.

Esitutkinnassa selvitetään, käyttikö Salminen poliisiylijohtajana toimiessaan virka-autoa vastoin sopimuksia kodin ja työpaikan välisiin matkoihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.