Mainos

Ex-mies vei missiemo Sunneva Kantolalta omaisuutta 40 000 euroa arvosta – tuomittiin sakkoihin

Miss Suomi -kisoja pyörittävän Sunneva Kantolan ex-mies tuomittiin 70 päiväsakkoon omankädenoikeudesta ja hallinnan loukkauksesta.

Syytteen mukaan ex-mies vei Sunneva Kantolan talosta ja asunnon varastosta omaisuutta noin 40 000 euron edestä.

Ex-mies meni luvallisesti hallussaan olleilla avaimilla missiemona tunnetun Kantolan asunnon varastoon Sulkavalla lokakuussa 2017. Mies otti varastosta Kantolan yrityksen omaisuutta ja kuljetti tavarat autolla Puumalaan yrityksensä tiloihin. Omaisuuden jälleenmyyntiarvo oli noin 30 000 euroa.

Mies myönsi esitutkinnassa vieneensä tavarat varastosta. Hän kertoi hakeneensa omaisuuden velkojen ja velvoitteiden pantiksi.

Samana päivänä ex-mies vei omaisuutta myös Kantolan talosta Sulkavalla. Mies vei talosta tauluja, huonekaluja, samppanjaa, laukkuja, urheiluvälineitä, asiakirjoja ja kodin muuta irtainta omaisuutta. Omaisuuden arvo oli yhteensä vähintään 10 000 euroa.

Molemmissa tapauksissa Sunneva Kantola sai omaisuutensa takaisin muutamaa päivää myöhemmin.

Mies myönsi poliisille vieneensä Sunneva Kantolan omaisuutta tämän talosta, mutta hän kertoi esitutkinnassa omistavansa itse suurimman osan viemistään tavaroista.

Sunneva Kantola erosi miehestä vuonna 2012. Ex-pariskunta teki ositussopimuksen ja sopi koti-irtaimiston jaosta erillisessä suullisessa sopimuksessa.

Kaikki omaisuus jäi kuitenkin Sunneva Kantolan omistamaan taloon, kun ex-mies muutti muualle vuonna 2013.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi ex-miehen omankädenoikeudesta ja hallinnan loukkauksesta 70 päiväsakkoon, josta maksettavaa kertyi hänen tuloillaan 1 050 euroa.

Oikeuden mukaan rangaistusta lievensi osapuolten välillä tehty sovinto sekä ex-miehen tunnustaminen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja