Syyte: Ex-mies anasti missiemo Sunneva Kantolan talosta vaatteita, tauluja, huonekaluja ja samppanjaa 40 000 euron arvosta – sanoi vieneensä tavaroita velkojen pantiksi

Miss Suomi -kilpailua pyörittävän Sunneva Kantolan talosta ja asunnon varastosta vietiin kaksi vuotta sitten omaisuutta yhteensä kymmenientuhansien eurojen edestä. Kantolan ex-miestä syytetään teoista.

Teot tapahtuivat jo lokakuussa 2017, mutta asia on nyt edennyt oikeuteen. Kantolan ex-miehelle on luettu Etelä-Savon käräjäoikeudessa syytteet omankädenoikeudesta ja varkaudesta.

Syytteen mukaan mies meni luvallisesti hallussaan olleilla avaimilla missiemona tunnetun Sunneva Kantolan asunnon varastoon Sulkavalla. Mies otti varastosta Kantolan yrityksen omaisuutta ja kuljetti tavarat autolla Puumalaan yrityksensä tiloihin.

Vei pahvilaatikollisia ja kassillisia vaatteita

Sunneva Kantolan yritys tuottaa lukuisia tapahtumia ja tunnetuin niistä on Miss Suomi-kiertueet. Haastehakemuksen mies vei varastosta yhteensä 46 pahvilaatikollista ja kassillista vaatteita ja asusteita.

Omaisuuden tukkuarvo oli 15 000 euroa ja jälleenmyyntiarvo 30 000 euroa. Sunneva Kantola sai yrityksensä omaisuuden takaisin vahingoittumattomana kolme päivää myöhemmin.

Syytteen mukaan ex-mies ryhtyi omin valloin toimeen, jota hän ei saa tehdä ilman viranomaisen myötävaikutusta. Miestä syytetään omankädenoikeudesta ja vaihtoehtoisesti hallinnan loukkauksesta.

Mies myönsi esitutkinnassa vieneensä tavarat varastosta. Hän kertoi hakeneensa omaisuuden velkojen ja velvoitteiden pantiksi.

Kantoi tavarat ulos talosta kolmen muun kanssa

Samana päivänä lokakuun alussa 2017 ex-mies varasti syytteen mukaan omaisuutta myös Sunneva Kantolan talosta Sulkavalla.

Haastehakemuksen mukaan mies vei talosta missiemon omistamia tauluja, huonekaluja, samppanjaa, laukkuja, urheiluvälineitä, asiakirjoja ja kodin muuta irtainta omaisuutta. Omaisuuden arvo oli yhteensä vähintään 10 000 euroa.

Lisäksi mies vei talosta syytteen mukaan Sunneva Kantolan yrityksen omistamia asiakirjoja ja television, jonka omistaa toinen henkilö.

Syytteen mukaan ex-mies meni taloon luvallisesti hallussaan olleilla avaimilla. Sen jälkeen hän kantoi tavarat kolmen muun henkilön kanssa autoon ja kuljetti tavarat omaan asuntoonsa ja omistamansa yrityksen tiloihin Puumalaan.

Sunneva Kantola sai tämänkin omaisuuden takaisin muutamaa päivä myöhemmin. Ex-miestä syytetään varkaudesta tai vaihtoehtoisesti hallinnan loukkauksesta.

Syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta

Mies myönsi poliisille vieneensä Sunneva Kantolan omaisuutta tämän talosta, mutta hän kertoi esitutkinnassa omistavansa itse suurimman osan viemistään tavaroista.

Miehen mukaan kaikki asiakirjat lähtivät hänen mukaansa vahingossa.

Sunneva Kantola erosi miehestä vuonna 2012. Ex-pariskunta teki ositussopimuksen ja sopi koti-irtaimiston jaosta erillisessä suullisessa sopimuksessa.

Kaikki omaisuus jäi kuitenkin Sunneva Kantolan omistamaan taloon, kun ex-mies muutti muualle vuonna 2013.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdollista vankeusrangaistusta. Tuomio jutussa annetaan myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat