Ex-komentaja Jarmo Lindberg esittelee uskomattoman kotikartanonsa – neliöitä liki 700: "Tässä saa talkkaroida ja remontoida"

Tällainen on Jarmo Lindbergin lähes 700-neliöinen kotitalo 3:12
Tällainen on Jarmo Lindbergin lähes 700-neliöinen kotitalo.

Puolustusvoimain entinen komentaja Jarmo Lindberg on tullut viime aikoina suurelle yleisölle tutuksi asiantuntijan roolistaan Venäjän hyökkäyssotaan liittyen. Vuonna 2018 eläköityneen Lindbergin arjessa tekemistä riittää kotonakin.

63-vuotias Lindberg ryhtyi puolisonsa Maria Lindbergin kanssa vuonna 2019 kunnianhimoiseen projektiin. He ostivat yli 100 vuotta vanhan rakennuksen Sipoosta Nikkilän psykiatrisen sairaalan alueelta – tarkoituksenaan kunnostaa suojeltu ja huonokuntoinen 696-neliöinen kartano uudeksi kotitalokseen.

Lindberg uskoo käyttäneensä noin vuoden päivät kartanon kunnostukseen saadakseen sen asumiskelpoiseksi. Toinen moinen on mennyt muuhun ehostukseen.

Työnsarkaa on riittänyt, hän kertoo muun muassa tapetoineen itse koko talon seinät, joita on hänen omien sanojensa mukaan neljän omakotitalon verran.

– Nämä vanhat talothan ovat sellaisia, että pientä puuhaa aina riittää. Tässä saa talkkaroida ja remontoida.

Suojellussa rakennuksessa on riittänyt työsarkaa

Remontointiurakkaa ei ole helpottanut se, että rakennuksella on "kovin mahdollinen suojelu". Puuhakkaalle Lindbergille tämä yksityiskohta on kuitenkin mieleen.

– Kaiken rakentamisen ja korjaamisen tässä piti olla luonteeltaan ennallistavaa. Se ei ole mikään ongelma, koska itse kerroin, että minä olen paras takuumies tälle – haluan itse, että kaikki on ennallistavaa, Lindberg toteaa myhäillen eteisaulassaan.

Osin homehtuneen ja lahon kartanon kunnostus on vaatinut asiantuntemusta, erityisesti puun suhteen. Sitä löytyi, ja sen mukana löytyi myös vaikeuksia.

– Minulla oli liettualaisia huippupuuseppiä, jotka löivät sorkkaraudalla hirrestä läpi. Kertoivat, että tämä on huonoa puuta.

Viiden jälkeen -ohjelma kävi tutustumassa Jarmo Lindbergin uudistettuun jättiläiskotiin, joka on täynnä historian havinaa. Katso artikkelin videolta, miltä kartanon sisällä näyttää.

Lue myös:

    Uusimmat