Mainos

Eva Wahlström on henkisesti valmis lopettamaan uransa: "Minun ei tarvitse näyttää enää kenellekään"

6:24

Jalkaleikkauksesta toipuva nyrkkeilijä Eva Wahlström arvioi puolustavansa maailmanmestaruuttaan seuraavan kerran tulevana syksynä.

VIDEO: Eva Wahlström säilytti mestaruutensa: "Vastustaja oli vahva"

Nyrkkeilijä, maailmanmestari Eva Wahlström vieraili helteisessä SuomiAreenassa kertomassa kuulumisiaan MTV:n Kirsi Alm-Siiran haastattelussa. Nyrkkeilijä kertoo viettäneensä kesälomaa ensimmäistä kertaa 11 vuoteen.

– Täytyy sanoa, että se on tehnyt hyvää, kevät oli niin kova rutistus. Puolustin maailmanmestaruutta ja valmistuin koulusta. Olin todella levon tarpeessa, Wahlström naurahtaa.

Wahlströmille lomailu ei ole pelkkää makoilua, vaan hän tekee itselleen rakkaita asioita ilman deadlineja tai paineita. Tärkeintä on viettää mahdollisimman paljon aikaa läheisten kanssa.

– Urheilun aikana asiat pyörivät niin paljon oman napani ympärillä. Lomalla haluan antaa takaisin siitä ajasta. Syön, lepään ja nautiskelen, hän hymyilee.

Lomalla Wahlström on parannellut myös kesäkuussa leikattua jalkaansa. Nyrkkeilykehään hän nousee seuraavan kerran todennäköisesti tulevana syksynä.


Taiteesta tasapainoa

Urheilu-uransa ohella Wahlström on kunnostautunut myös taidemaalarina. Vaatimaton taitelija toteaa, että kaikki myytäväksi tehdyt teokset ovat käyneet kaupaksi.

– Tilaustöitä riittää paljon. Minun ei ollut alun perin edes tarkoitus alkaa myydä mitään tauluja, mutta laitoin sosiaaliseen mediaan kuvan ja siitä tuli paljon kyselyitä. Sanoin, että en ole myymässä ja minulle vastattiin, että myy nyt. Pakko se sitten oli, Wahlström nauraa.

Omien töiden suosio on tuntenut nyrkkeilijästä huikealta.

– Olin ajatellut, että joskus urheilu-uran jälkeen alan käyttää aikaa maalaamiseen, mutta näin se vaan läksi.

Urheilu- ja taidemaailma ovat varsin kaukana toisistaan. Wahlström kokee, että siinä, missä huippu-urheilijan täytyy tulla päivä päivältä paremmaksi lajissaan, taiteessa on aikaa odotella inspiraatiota ja hyvää oloa luomiselle.

– Ensimmäinen vuosi koulussa on ollut tärkeimpiä vuosia elämässäni. Urheilu tekee tosi yksipuoleiseksi. Olen onnellinen, että olen löytänyt muutakin, hän kiittelee.


”Henkisesti valmis lopettamaan”

Wahlström on aiemmin sanonut, että kun hän voittaa maailmanmestaruuden, hän lopettaa uransa. Ajatukset muuttuivat ensimmäisen mestaruuden jälkeen.

– Silloin minulle tuli tosi hyvä ja helpottunut olo. Sellainen, että selvisin. Että olen terve, pääsin tavoitteeseeni ja voin tehdä mitä vain. Silloin ymmärsin, että jos voin tehdä mitä vaan, haluan nyrkkeillä.

Maailmanmestaruuden voittaminen on kuitenkin muuttanut Wahlströmin tapaa lähestyä nyrkkeilyä. Pakko on poistunut.

– Henkisesti olen valmis lopettamaan, koska riitän itselleni. Minun ei tarvitse näyttää enää mitään kenellekään. En kuitenkaan tiedä, milloin voin alkaa elää erilaista arkea. Vaikka olen lomalla maalaillut, ympärilläni on ollut ystäviä ja on vaikka mitä mahdollisuuksia, kyllä se tuntuu vähän jotenkin tyhjältä, jos en urheile, hän myöntää.

– Sen jälkeen, kun voitin maailmanmestaruuden, olen alkanut maistella punaviiniä ja todennut, että se on ihan hyvää. Opin syömään juustoja. Sallin itselleni rasvaisempia ruokia ja nukuin pitkään silloin, kun nukutti. Arvaa mitä kävi? Minusta tuli entistä parempi nyrkkeilijä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja